18 Oktober 2015

Peperiksaan Perkhidmatan Awam (2)

Assalamualaikum,

Alkisahnya Oshin dah pernah ambil exam ni sebelumnya. Pada bulan dua yang lalu. Keputusannya? Satu paper lulus dan lagi satu paper kandas. Boleh baca kat entry SINI.

Untuk sah jawatan kenalah lulus semua peperiksaan. Ye dak? Bulan lepas Oshin dah ambil peperiksaan menaip. Dah namanya kerja pembantu tadbir a.k.a kerani ni memanglah kena lalui periksa menaip. Harap-harapnya lulus lah. Hehe.


Peperiksaannya lagi 2 hari. Periksa atas talian je plus boleh rujuk buku. Hehe. Tapi walaupun open book nak mencari dalam helaian tebal tu jenuh jugak nak menyelak. Harap-harapnya dengan pengalaman lalu dapat bantu serba sedikit dalam peperiksaan akan datang ni. InsyaAllah.

1 ulasan:

aKSARAfENDI berkata...

Goodluck..utk mudahkan cara, tagging terus setiap bab dlm buku tu dan paling pnting kena familiarkan buku, baru boleh cri jwpn. itu based on pengalaman sya lah & maybe jgak awak buat cara yang sama dlm exam sblum ni.hehhehe