27 November 2011

mata kiri ni asyik berkedip, apa makna ?

assalamualaikum..

nak tanya korang nih ?

kalau mata kiri ni asyik bergerak gerak macam berkedip.

apa maknanya eh.

memang orang kata jangan terlalu percaya benda benda macam ni

tapi oshin saje nak test pengetahuan korang

ececeh nak suruh korang jadi pakar mata la kejap.

boleh tak ?

10 ulasan:

nabila faryzza berkata...

selalunya, kalau mata berkedip kedip, tandanya lepas tu kte akan menangis. kebiasaannya la. sebab kte selalu mcm tu. kalau mata berkedip, lepas tu mesti menangis. taktahu la kenapa.

Onitsuka_hana berkata...

hna da bca kat majalah dara..mata berkedip tnpa disedari sebab tumpu terlalu lama kat tv, lptop n lain2 pas2 mula la kedip2.

tp klu ikut owg dulu2 sebab pa tah,, xingat dah :)

Oshin berkata...

da masuk 2 hari ni berkedip...tak benti2 lagi huhu

::CIK LYNN:: berkata...

org slalu kta kalu mta bkedip2, tnda kita akn mnangis...

cik lynn pnah jd...
smggu sblom arwah kwn sek cik lynn accident, mmg mta cik lynn bkedip2 je...slalu ngadu kt bsfrens...
tgk2 smggu lps tu, arwah mnggal n cik lynn mmg nngis trok...

hope xda pa2 la yg jd kt oshin...=)

deno berkata...

deno kalau mata asyik berkedip tu tanda deno nak dtg migrain... biasa mcm tu la... tp taktau nape oshin asyik berkedip... maybe masuk habuk kot... hihi

Oshin berkata...

harap2 takde pape la yg berlaku...mintak dijauhkan...

eita berkata...

kalau sebelah atas...nak tengok orang..
kalau sebelah bawah nak menangis.....
wallahualam.....

nurinanisa ツ berkata...

hi, even entry ni da lame, tp tetap nk komen jgk. haha. sy slalu je mate kiri berkedip. n lepas je berkedip, msti akn menangis, kalau bukan dalam hari yang same, the next day msti nanges. skrg ni pon asyk berkedip je. risau jgk sbb sebelum2 ni kalau mata berkedip, msti ade bende/berita buruk yg sy akn dpt :( tp bgus jgk sbb ade sign yg menunjukkan kite akn nanges, so, kite blh get ready. hehehehe

Oshin berkata...

hihi thanks dear...entry ni memang selalu jadi popular post kot orang baca muahahaha

macam2 sebab kan boleh jadi...ada orang akan nangis, atau masuk habuk atau terlalu fokus pada laptop atau pc...mungkin oshin sebab tengok pc lama sangat kot

Tanpa Nama berkata...

Akan terjadi masalah yg tak terduga