2 Mac 2014

Holiday 2014 : Sabah Part 3

Assalamualaikum,

Saat yang kunanti tiba akhirnya.
Tak sabar nak ke Pulau Manukan ni.

Jam 8.00 pagi dah keluar rumah menuju ke jeti.
Naik bot Taman-taman Sabah menuju ke Pulau Manukan.
Lebih kurang 15-20 minit tak silap perjalanan.

Pemandangan di Pulau Manukan

Aktiviti bila sampai?
Selfie bersama family.

We are bloggers!

Kelebihan bila ada monopod. Bhahaha.

Sabah's family!

Oh ya, kami stay 1 malam di Pulau Manukan ni.
Kebetulan ada saudara family Dian ni kerja kat sini.
Jadi dapatlah harga staf, murah sikitlah.
So far memang puas hati sangat!

Manukan Lodge where we stay

We are ready to swim!

Sebelum terjun, pastikan pakai sun block tau.
Dahlah Oshin ni gelap.
Kalau tak pakai memang tambah gelaplah.
Haha.

Awesome tak pemandangan?

Memula berenang pakai jaket keselamatan.
Sewa jaket dan goggle = RM15

Lepas tu macam yakinlah gi berenang pakai goggle je.
Akhirnya, pandai jugak berenang.
Yeehaaaa.

Rest dulu lepas berenang bawah panas terik mentari

Kebanyakkan gambar diambil Uncle Sam iaitu ayah Dian.
Jejak 600 lebih gak gambar sepanjang kat pulau.
Hee.


Lebih kurang jam 5.30 petang, kami naik ke tempat boleh saksikan matahari terbenam.
Sejauh 1500m kitorang menapak semata-mata nak amik view ni.

Hasil?
Memang puas hatilah.
Ini antara yang kami tangkap.


Malam tu lepas dah bersihkan diri, kami masak bersama-sama.
Anak-anak dara berganding bahu di dapur memasak.
Uncle siap amik video lagi.

Dah masak makan ramai-ramai.
Best sangat moment kali ni.

Esoknya nak parasailing plak!
Yeehaaa.

Sambung next entry plak k :)

2 ulasan:

Normi Nieza berkata...

sabah again...best2..:)

dian.dyan berkata...

part4 mana? hahaa sambung la bhaa lagi heheee