13 Oktober 2013

Oshin : Budak Darjah 6

Assalamualaikum

Actually story ni last week punya. Macam korang tau Oshin kan tengah sambung belajar kat UTM, Skudai. Last week, masa kelas Kaunseling macam biasalah bila pensyarah akan tanya soalan. Masa tu sorang-sorang bagi jawapan. Ala dalam kelas pun ada 6 orang je. Hikss.

Kira Oshin paling last lah jawab sebab ikut turn. Masa kawan-kawan jawab Oshin pun fikirlah jawapan. Sampai je turn Oshin dan tengah yakin nak jawab, tetiba :

Pensyarah : Okey, budak darjah 6 apa beza long term dan short term ?
Oshin : *tercengang*
Rakan sekelas : *gelak-gelak*
Pensyarah : Habis tu kecik sangat macam budak darjah 6.
Oshin : Nak buat macam mana Dr, family saya kecik-kecik.
Pensyarah : Umur awak berapa?
Oshin : 27, Dr.
Pensyarah : Kecik sangat awak ni. Memang orang akan ingat budak sekolah. Okey, apa jawapan?
Oshin : #SengihJeKuMampu sambil jawab soalan pensyarah.

Boleh pulak pensyarah panggil gitu. Haha. Nasib badan lah kan.

p/s : Tentang social networking tu its a personal problem jadi Oshin tak boleh nak cerita. So biarlah Oshin berblog saja kat sini sambil kongsi cerita pelbagai dengan korang :)

Tiada ulasan: