18 Julai 2012

Favorite Couple Dalam Nada Cinta

memula cerita ni keluar kat tv , Oshin da simpan niat tak nak layan . sebab nanti jadi tegar macam Oshin tengok cerita Benci Bilang Cinta dulu . kui3 . kalau cerita BBC tu sebab ada boipren ensem . cewahh . siapa lagi kalau bukan Baim Wong . pewittt .

so tengok cerita Nada Cinta ni pun celup-celup lah . tapi entah macam mana boleh terjadi tegar pulak . haish . masalah negara betul . dah tiap kali balik keje pukul 6 memang wajib la cepat-cepat . takut terlepas starting ( tapi selalu je terlepas ) . sampai kadang-kadang tu sanggup tengok ulangan pukul 11 semata-mata nak tengok starting . haha . gila addicted tak ?

apa yang Oshin tau ada hampir 2+++ episod . ha ? biar betul . la ni baru 2++ episod . memang makan hati la jawabnya tengok segala kekejaman si Nia bengong tu . haha . kan dapat nama baru . bila lah nak cecah episod terakhir tu . ni la drama indon . memang suka episod ratus-ratus , ribu-ribu . yang menonton pon even sakit hati plus sumpah seranah plus maki hamun tetap jugak nak tengok sambungan dia kan . haha . itulah jadi pada Oshin . kui3 .

eh sebenarnya nak bagitau couple dalam citer ni yang Oshin suka . tapi da melalut sikit masuk jalan cerita pulak . wakakaka . biasalah Oshin ni memang kalau da menaip nak panjang saje . jangan marah ha . okey la . ni couple yang paling Oshin suka aka favorite .


Marvin dan Cinta
Oshin lagi suka Cinta berbanding Nada sebab dia sempoi plus otak gila-gila sikit . kalau Nada tu cam lembik je kan . haha . sedap je mengata . bila dia jatuh cinta ngan Marvin memang terserlah sikap feminin dia berbanding sebelum kenal Marvin yang mana sikap lebih kasar . paling comel bila dia tunjuk sikap cemburu yang teramat bila ada pekerja baru masuk kerja kat restoran Marvin .

pasangan yang lain tu ok jugak cuma rasa boring sikit . mungkin sebab diorang lakon watak budak sekolah tapi bercinta dah tahap dewasa . dan boleh pengaruh budak-budak yang tengok kan . kang tetiba bila cikgu tak bagi bercinta , disalahkan sinetron Nada Cinta ni . sebab diorang boleh peluk-peluk , cium-cium even dalam sekolah dan depan cikgu and ibu bapa . haaaa . sape yang terkedu nanti ? jawab sendiri ye .

ok la ~ nak bebel tu je untuk hapdet arini . kui3 . tengah menanti detik nak balik tengok Nada Cinta . phew ~


3 ulasan:

Aiisyah Colourful berkata...

wah~ rajinnya layan sinetron.. kadang2 tengok gak cerita ni. tapi xfollow sangat.. sinetron yg follow cuma putri yang ditukar.. tu pun 6++ and sekarang ni baru 1++.. memang betullah.. geram2 pun nak tengok gak.. haha

Oshin berkata...

kannn...masalah betul bila layan cite indon ni...sekali da layan, memang akan menghadap sampai nak tau ending dia hohoho

Khairul Asrol berkata...

mak saya suka beno tengok nada cinta tu .. :D

p/s : jom join giveaway ni jugak. Serius sangat-sangat mudahh sekali! jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ni. :D

Giveaway : JomSinggah Blog Broblogger.net!
Eryqazz vs Denaihati