11 Mac 2012

~ huhallamak : part 2 ~


maaf lambat hapdet
tengah cari mood nih hahaha
okeylah oshin mula story k

flight oshin dari JB ke KK pukul 10.25am
dan sampai di KK lebih kurang jam 12.40pm
x terasa lama lah dalam flight tu walaupun seat agak kurang selesa
hahahaha
dah lama tak naik flight kan
berderau jugak darah masa tu muahahaha

sampai je airport on henpon and dapat mesej dari Dian
'Sudah sampai ka ?'
masa tu oshin tengah tunggu beg dari kargo
dapat je beg terus keluar
call dian tanya kat mana
1st jumpa memang tak sangka comel je dia neh
hihihihi
dian datang bersama daddy dia dan anak buah Pyan

perjalanan kami bukan terus ke rumah
tapi dibawa pusing-pusing bandar KK
kami dibawa ke area pasar Philiphine tapi tak banyak lagi kedai bukak
kami diterangkan tempat-tempat yang mana murah untuk beli
akak oshin da masuk kali ke-3
so dia macam familiar la semua tempat kat KK tu
datang part oshin macam kambing masuk kandang lembu
hahahaha
tercengang je dengar diorang bual pasal tempat kat KK
kalau kene kelentong memang sedap je kan
tapi diorang best punya layanan *wink *wink

paling best kitorang dapat merasa kelapa bakar & puding kelapa
makan ni kat Salut, Tuaran

kami sedang menjamu selera :)

kelapa bakar

puding dalam kelapa. yummy !

posing dulu sebelum balik :)

memang kembung la perut kitorang minum banyak sangat
tapi puding tu memang marvelous
harga pun murah lebih kurang RM3.00 ~ RM4.50
oshin pun da lupa hahahaha
jangan lupa ke sini kalau pergi sabah oke !
lepas tu kami ke rumah kawan akak oshin pulak
hampir 12 tahun diorang tak jumpa
kat sabah jugak diorang bertemu ngeh3

dari kiri : kawan akak, akak oshin, oshin, dian

lama jugak lepak situ hampir maghrib tak silap
lepas tu terus gerak balik umah dian
sampai je kitorang bersihkan badan
mandi, salin baju dan selesaikan apa-apa yang patut
lepas tu keluar dinner with the family :-)
tapi sebelum tu singgah pasar malam dulu
borong apa-apa yang patut
hihihihihi
1st day je dah menyeronokkan
nanti sambung lagi okeh !

3 ulasan:

Khairiz berkata...

http://khairiz85.blogspot.com/2012/03/om-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

ir yien 9897 berkata...

sedap nyer air kelapa..
my favourite ...

Ka'Yan berkata...

rindu bila baca entry ni ahahaha