9 Mac 2012

~ huhallamak : part I ~



sebelum story mory oshin nak bagitau ni
tourist guide oshin di Sabah merupakan salah seorang blogger jugak
kalau ada sesiapa yang penah menjengah
blog beliau diberi nama Miszdian yang mana menggunakan bahasa Sabah
tapi blog sudah ditutup kerana owner bz study ngeh3

oshin bersama dian (muka burn abis aku)

ini merupakan kali pertama oshin jumpa beliau face to face
alkisahnya kan oshin selalu hapdet pasal nak ke Sabah
dan tanpa disangka Dian baca blog oshin
dan terus offer nak jadi tourist guide
thank u so much dear

beberapa hari sebelum bertolak ke Sabah
oshin dan Dian saling berhubung (bape kali je pon)
yang penting oshin kene maklumkan
tarikh dan masa penerbangan pergi dan pulang
oh ya !
oshin ke Sabah berdua dengan akak
dan family Dian bermurah hati untuk terima kedatangan kami
layanan yang diorang bagi memang TERBAIK
terharu sangat bila dilayan sebegitu

bawak kami berjalan
bawak kami makan-makan
masakkan kami makanan yang sedap-sedap
especially udang segar dan ketam for da last night
superb dinner !!!
yang paling penting
kami asyik jadi model untuk bergambar ja
hahahaha
dah macam pengantin pulak senyum dari pagi sampai petang
setiap tempat yang kami pergi mesti ada gambar
sudut yang agak menarik kat situlah ada snap ! snap !

perjalanan dari mula matahari memancarkan diri
sehinggalah bulan memunculkan diri di waktu malam
perjalanan yang menarik dengan celoteh dan cerita lucu dari Daddy Dian
aunty Laila yang sudi masakkan kami dinner yang special
si trubi Pyan yang suka beli mainan tak kira di mana saja kami pergi
anis yang sukakan fotografi
oyen yang jadi driver kami ke Papar semata-mata beli kuih cincin
adik yang pendiam dan tak dapat follow kami berjalan
and the most important person
of coz Dian yang comel
tapi kene flu dan demam masa oshin datang
thank coz sudi offer diri jadi tourist guide
really appreciate your kindness ^______^

mengenali kalian sangat menghiburkan
sangat berterima kasih atas kesudian kalian
menerima kedatangan kami dan bawak kami jalan-jalan
datang semenanjung kita ke Perlis okeh hahaha

New Family
Dari kiri : Daddy Dian, Aunty Laila, Pyan, Oshin, Dian, Akak Oshin, Anis

1 ulasan:

Anum berkata...

happy weekend