15 Mac 2012

dicium dan tercium



alahai
lama suda tidak hapdet blog comel nih
haish
mood teda bha
macam-macam masalah ada sekarang ni
hurmmm
hapdet cuti-cuti Sabah pun tak habis lagi kan
ada ke yang ternanti sambungannya (perasan)

alkisahnya sehari lepas oshin balik dari Sabah
oshin memandu kereta ke JB
oshin nak hantar surat pada akak oshin
bukan tak boleh tunggu dia balik weekend
tapi surat tu urgent dan perlu di submit lusanya

lepas jumpa akak tu oshin pergi Jusco Bukit Indah
sorang-sorang berjalan best jugak
kita tak limit masa sampai pukul berapa kan
so da dapat beli satu dua barang
oshin pun balik la ke rumah

on the way balik tu
jalan memang lengang macam biasa
ada la satu kereta Saga BLM ni bawak laju
kelajuan pun lebih kurang sama je
so memandu la macam biasa
kebetulan belakang oshin ada pulak Perodua Alza
driver lelaki yang macam nak uji kesabaran oshin
apa taknya dia main cucuk belakang kan
oshin ni memang pantang orang buat macam tu
tapi nak memotong pun tak boleh sebab kereta banyak

kelajuan kami memang lebih kurang je
jarak oshin dengan kereta depan pun boleh selit satu kereta
tiba-tiba je ada satu van depan sekali nak belok
dan kereta Saga BLM depan oshin ni brek mengejut
korang boleh agak la kan apa yang berlaku lepas tu ?

oshin pun tekan brek sehabis tekan la
memang bunyi tayar kuat betul
memandangkan kereta Alza belakang oshin pun bawak rapat je
apelagi kene cium la belakang kereta oshin
dah kena macam tu kereta oshin pun hentam la Saga BLM depan
pehhhhhhh sadis betul nasib oshin aritu
keluar kereta je makcik depan ni boleh sound
" Awak dua orang ni berlumba ke ? Saya perhati dari tadi awak bawak laju "
eh makcik nih dia pun bawak macam tak betul
ada pulak nak tuduh kita bukan-bukan
tapi tak setel on the spot
konon-konon masa tu diorang sibuk ada urusan negara
lantak pi la kan
oshin terus call ayah bagitau yang oshin eksiden
so oshin terus ke balai buat report dengan ditemani ayah
kemek la depan belakang kereta oshin huhu
sekarang ni da masuk seminggu lebih dalam bengkel
rindunya kat my baby tu :-(

3 ulasan:

azam berkata...

alasan...biasala tu...hehehe

CIK YAYA'NA berkata...

ciumkan aje pipi mokcik tu pulak,, hehehe

Khairiz berkata...

nasib baik oshin xda apa2, biasa la tu pemandu yang x da kesabaran...

nak ajak oshin join segment nih

http://khairiz85.blogspot.com/2012/03/segment-blog-pilihan-saya.html