28 Disember 2011

apa itu paypal ?

assalamualaikum...

berdasarkan entry oshin kat sini ramai yang bertanyakan tentang akaun paypal tu. oshin nak terang lebih lebih pon tak de la pakar sangat. tapi ini oshin kongsi apa yang oshin tau la eh.

mintak bantuan abg Google
paypal ni digunakan untuk membuat bayaran atau menerima bayaran secara online. kalau korang pernah jumpa la. website yang menjual barang secara online di website luar negara terutamanya menggunakan sistem paypal ni untuk melakukan transaksi. dan paypal ni adalah worldwide.

dengan gunakan paypal ni jugak korang boleh buat benda benda nih :
  • Shop online with millions of merchants.
  • Pay online with your PayPal balance, bank account, or credit card.
  • Check out quickly – no need to enter your payment and shipping information.
  • Get paid for what you sell on eBay, on your own website, or in online classifieds and forums.
  • Donate to your favorite charity.
  • Use your credit card and earn rewards.
korang boleh masuk kat SINI untuk mendaftar. dan terdapat tiga pilihan. oshin pilih personal sebab nak shopping je. ngeh3. lepas tu isi segala maklumat yang paypal mintak. masukkan betul betul okeh. jangan tipu tipu. sebab nanti nak buat bayaran of coz la guna nama sebenar kan.

dah siap register masuk kat SINI dan daftar untuk tambah pendapatan anda okeh. hihi.

Tiada ulasan: