3 November 2011

oshin di tag !

assalamualaikum...

ha oshin di tag oleh cik hany dan cik zareliqa. sebenarnya da berapa hari kot dapat shout pasal kene tag nih. tapi oshin nak amik mood dulu. haha. (sebenarnya tak berapa faham nak buat) setelah ada mood yang kononnya da faham la cara baru la semangat nak buat. haha.

Rules:
  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag backs.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.
11 perkara tentang oshin :

1.   Anak ke-3 dari 5 orang adik beradik
2.   Single and Available *cewah*
3.   Lulusan dari Universiti Teknologi Malaysia
4.   Seorang yang suka gelak
5.   Sangat sayang pada keluarga, sahabat dan teman
6.   Bila ada masalah suka pendam sorang-sorang dan luahkan pada yang dipercayai saje
7.   Addicted pada blog, twitter, FB dan SN yang lain
8.   Tak suka dipermainkan dan diperbodohkan
9.   Suka makan
10. Pakai braces
11. Nama panggilan : Oshin, Iera, Kecik, Budak Poyo

Soalan dari Cik Hany untuk oshin :

1. Who are you?
I'm Oshin
2. Do you have found your Mr. Right / Mrs.Right?
Not Yet
3. Are you studying now?
I'm working right now
4. Do you enjoy your life?
Of course but sometimes it's quite boring. Haha.
5. Do you like gadgets?
Certain gadgets
6. What kind of gadget you want most?
New HP and Laptop
7. When did you start blogging?
March 2009
8. Why you join in blogging world?
Make money. haha
9. What are your best moment since your blogging?
Get to know many people and make new friend
10. Have you ever won any contest in blogging?
Once. I got shawl for one contest and i'm the lucky one !
11. Do you have more than one blog? 
Yes. And my other blog is in English but rarely update. Let's check it out [Here]

fuhh berpeluh oshin nak jawab soalan dalam english nih. nak pecah kepala pk grammar yang betul. haha. 
ni pulak soalan dari cik zareliqa untuk oshin :


1. Berapa lama jadi blogger?
hampir 2 tahun

2. Umur?
25 tahun *jujur oke*

3. Dah ada boifren/girlfren?
sedey. mestilah takde =(

4. Apa yang menarik kat pasangan yang buat korang tak tido malam?
xde pasangan mcm mana ? yang penting tiap-tiap malam lena. haha

5. Guna perfume? perfume apa?
j'adore dior

6. Suka makan coklat?
suka sangat-sangat especially black forest cadburry. yummy !

7. Jika korang kartun, kartun apa yang korang nak jadi?
sailormoon ! haha *bertukar*

8. Korang rasa daku seorang..?
cantik dan manis orangnya

9. Suka blog daku?
sweet. pinkish u

10. Pakai handphone apa?
sony Ericsson & Nokia

11. 10 tahun akan datang..anda seorang?
wanita yang berjaya. *pewiitttt*

jom oshin nak bagi soalan untuk insan bertuah untuk jawab.

1.   Nama glamer?
2.   Asal mana?
3.   Umur berapa?
4.   Status terkini?
5.   Pendapat tentang blog oshin?
6.   Tempat menarik yang pernah dilawati?
7.   Nama blog anda?
8.   Masih belajar atau sudah berkerjaya?
9.   Kalau belajar kat mana, kalau keje sebagai ape?
10. Pengalaman pahit?
11. 5 tahun akan datang, ape yang anda yakin boleh dicapai?

soalan da ready. maka oshin akan tag 11 insan bertuah untuk jawab. bersedia oke !

1.    Cik Bunny
2.    Cik May
3.    Bintang Hati
4.    Anishaway
5.    Belog MTT
6.    Miss Nadia
7.    Khai
8.    Normi
9.    Pen Merah
10.  Elia
11.  Alya

selamat menjamu selera menjawab !

5 ulasan:

Anum berkata...

anum pun kena tag, but belum ada masa nak buat

Abg Stalker berkata...

pheww~soalan dlm bi tu.mmg berkerut2.hahaha.phewit,ada blog versi bi. ;)

BiNtaNg HaTi berkata...

ehhh3..kena tag juga la...nanti BH jawab yer..kalau lambat jgn marah yea oshin...:)

nurul nadia nasir berkata...

haa nadia kene tagg !hihi ok ok insaallah nanti nadia jawap ok ok :)

Anishaway berkata...

tqvm Oshin ! nice to know you ;)