14 November 2011

kenangan spm

assalamualaikum...

seperti yang korang sedia maklum arini mula lah exam yang paling ditakuti semua pelajar sekolah menengah kan. sape yang tak takut tu memang takde perasaan la. macam pasrah je lulus atau tak. tapi sebenarnya SPM ni la yang boleh bantu kita nanti lepas sekolah.

cerita pasal SPM ni kan. oshin teringat kenangan masa sekolah dulu. time oshin SPM bulan puasa. sebelum tu banyak la spekulasi kononnya SPM kitorang half bulan puasa dan half masa raya. peh sentap mak, nokksss. kitorang sume memang doa la jangan la terkena time raya. haruuu bebbbb !

kalau sesiapa yang lahir tahun 1986 tau la nasib kita macam mana kan. anak anak 1986 sentiasa jadi bahan tester. masa UPSR dari 4A jadi 5A. sains ngan matematik dari BM nak tukar ke ENG. tapi kitorang tak kene la. haha. oke back to laptopppp. eh silap ! back to topic.

mula mula masuk dewan memang berdebar tak hengat la. gigil tangan oshin ni. macam la tak pernah exam kan. tapi tekanan masa SPM betul ni memang kuat. oshin takut gile sampai cikgu pon perasan muka oshin yang cuak tu. haha. bila dapat paper oshin cuba tenangkan diri. banyak baca bismillah dengan selawat. tenang sikit la jiwa nih.

masa jawab objektif kan ada conteng conteng kertas OMR (peh lama tak dengar) kan. masa tu pon tangan oshin menggigil. dalam kepala nih fokus nombor nombor dan ruang nak kene conteng. tak nak silap satu pon. kang lain pulak keputusan yang dapat. oshin memang alert sikit bab bab macam nih. tak nak ada silap. ye la satu kesilapan boleh mengubah segalanya. betul tak ?

ape ape pon. buat adik adik yang nak SPM selamat menjawab oke. baca bismillah dan selawat banyak banyak. cool je. soalan tu senang je haha (berlagak) dan especially buat adik oshin yang bongsu, Good Luck for your SPM ! dapat result baik dapat la ganjaran. hehe. all the best you my bro !

6 ulasan:

Anum berkata...

ermmmmmmmm
good luck semua student yg ambil spm

Atiqah Wadiah berkata...

time ktorg SPM,half posa,half raya..paper lps raya tuh mmg harapan lah nk study..huhu

Oshin berkata...

atiqah : nasib la kan hihi terkena half puasa half raya hihi

Khairiz berkata...

terima kasih kak, adik jawab exam tadi berdebar2. x tau la betul x jawapan adik tadi hehe

Oshin berkata...

hahahaha baik adik khai...semoga lulus semuanya...amin

Khairiz berkata...

time kacih akak