12 Julai 2011

tutorial membuat banner

assalamualaikum.

sapa nak belajar buat banner sendiri ? takyah susah susah pegi masuk photoshop ke photoscape ke. klik klik je kat sini oke !
 memula tu kene la register kan. dont worry. register sume FREE. tak yah bayar pape pon.


isi tempat kosong ek. Nama penuh, emel korang, username (min 2 characters), password and retype password dan jangan lupa verification code. then klik Create my profile.

da siap tu leh la create banner sendiri. ada 5 menu iaitu Layout, Text & Fonts, Shadows & Effects, Border dan Format. kat menu Layout tu korang leh pilih nak macam mana. nak guna yang sedia ada ataupun masuk gambar sendiri. saiz pon boleh kita tentukan sendiri.


oshin nak bagi penerangan tak bape nak pandai sangat. tapi agak mudah jugak guna banner fans nih. walaupun tak secantik macam blogger lain yang boleh gerak gerak dan kelip kelip tu. sekurang kurangnya ada la jugak satu banner sendiri kan. hihi.

jangan memalu oke nak cuba !

Tiada ulasan: