12 Julai 2011

movie marathon .....

salam sumer ! good morning !

semalam dan arini merupakan ari off day oshin. so semalam oshin teman akak pergi servis kete kat Toyota Service Center kat Tebrau. dekat je ngan Jusco Tebrau tu. lebih kurang jam 10 pagi kitorang gerak la. smpai sana lebih kurang 11 lebih. nasib baik jalan x berapa nak jem.

memandangkan servis tu lebih kurang 3 jam maka oshin ngan akak pon pegi jusco. memang target nak tengok movie pon. pergi la survey tiket. nak tengok Sekali Lagi tapi tiket pukul 1.20pm. lambat tu nak tunggu. so kitorang survey la tiket awal. last last decide tengok Mr Popper's Penguin.

Mr Popper's Penguins Movie

memang best la movie nih. lawak, sedih, kesian, terawang awang. korang patut pegi tengok. citer ni mengisahkan tentang Mr Popper yang da berpisah dengan isterinya dan mempunyai 2 anak. sorang laki sorang pompuan. Mr Popper ni kurang kasih sayang dari ayah beliau yang sering mengembara. jadi Mr Popper ni kurang pengalaman la bila dengan anak anak.

2 tiket 11.30am : RM18.00

satu hari ayah Mr Popper anta hadiah pada beliau iaitu seekor penguin hidup. memang berterabur life dia. disebabkan masalah tu Mr Popper ni call kurier untuk memulangkan balik penguin tu tapi pihak kurier tersalah faham. dia ingatkan Mr Popper suruh anta lagi 5 ekor penguin. haha. korang bayangkan macam mana 6 ekor penguin yang bermacam ragam duduk serumah dengan manusia. memang best !

abis je tengok movie ni oshin pegi plak beli tiket Sekali Lagi. da lama simpan niat nak tengok cite ni. sebab ada Lisa Surihani, Shaheizy Sam ngan Mia Sara Nasuha.


ok fine ! citer ni buat oshin nak nangis oke. memang betul la apa orang cakap. cite ni boleh buat kita sebak. tapi ending die kurang best la. ingatkan Shila balik ngan Arman. tapi kira oke la kan. lagipun Arman tu sakit. perangai macam budak budak. ex-wife sendiri pon panggil Aunty. hihi. so cute ! Mia memang best ! makin pandai menghayati watak. so adorable. Lisa pon best especially part mengamuk and marah marah. oshin pon jadi cuak haha.

2 tiket 1.20pm : RM24.00

da abis tengok movie pegi memenuhkan perut yang memang kosong dari pagi. uwaa. akak oshin ajak makan kat Vivo. first time datang nih. teruja tengok makanan makanan dia. nampak menarik. oshin pilih Baked Meatball Spaghetti dan Cappuccino Charm. peh mabeles !

Cappuccino Charm : RM9.30

Baked Meatball Spaghetti : RM14.90

jangan tak caya oshin boleh abiskan semua ni. hebat tak ? haha. memang kebulur la namanya tu kan. ngee. berbaloi la makan kat sini walaupun harga mahal sikit. korang mesti cuba oke ! akak oshin makan piza ngan ice lemon tea. tapi tak sempat nak amik gambar. huhu.

da abis makan pegi balik service center toyota. tunggu person in charge bagi kunci. lebih kurang pukul 4.30 petang baru la kitorang gerak balik. nasib baik jalan tak jem. hihi. kalau lambat sket mesti tersangkut punya. what a heaven day ! da lama tak buat keje gila macam nih. hihi.

4 ulasan:

AnAk dEneSor berkata...

ala nk tgk cite sekali lagi..ala xmo nanes2 tau..xcun nanti

osHin berkata...

jom jom tengok...best ! oshin tak nanges...cuma sebak je..hihi

farah hanim berkata...

sdpnye mearball spaghetti :)

osHin berkata...

sedap farah....nanti pegi vivo and try oke :)