26 Jun 2011

masa untuk blogwalking + tutorial disabled Word Verification

assalamualaikum

seperti yang korang tau semalam oshin tak dapat jalan-jalan kat blog korang sebab BB semput kan. jadi memandangkan arini oshin keje maka oshin akan balas dendam. haha. setakat ni ada la dekat empat puloh lapan ratus da BW. hihi.

mesti korang pelik apsal ramai sangat kan. ala. oshin BW untuk segmen BA yang INI. hihi. kan ramai yang join. nak tengok list ? ada kat SINI. ada dekat 200 blogger kot yang join. =_= haish banyak tu. hihi. tapi takpe kan. jauh perjalanan luas pemandangan tambah kawan. ececeh. poyosssss.

tapi oshin agak terganggu sikit la bila ada sesetengahnya bila kita komen akan kuar Word Verification. dulu oshin ada buat gak. tapi kebanyakkan blogger lama tegur and bagi pendapat. nak ikut ke tak nak terpulang lah oke. dengan adanya WV nih kita memang akan kurangkan spam. tapi agak menyusahkan bagi blogger yang nak cepat bila BW. *oshin ler tuh* haha.

jenis macam oshin ni bila da tinggal komen terus klik submit. lepas tu close window (pop-up). bila ada WV ni da tinggal komen. submit. masuk WV. submit lagi. leceh kan. huhu. maaf lah pada yang letak WV ni. tak maksud nak kutuk pon. huhu. just bagi pendapat jep.

nak buang ? mudah saja. pergi kat Settings lepas tu amik tab Comments. scroll down dan jumpa macam nih.


kat bahagian 'Show word verification for comments?' korang klik bahagian NO. lepas tu SAVE. da siap ! selamat mencuba !!!

3 ulasan:

Chegu Zubir berkata...

baguslah....disable kan je...kadang2 menyusahkan je word vrify nih..

jom baca
Pandai-Pandai Je Cakap "Ayahanda" Milik Korang ( Pekida )

♥ Elin ♥ berkata...

yer lahh....kena tuka nih patutlah blog sy x der org nak singgah....hihiih...

osHin berkata...

tau takpe chegu...lepas kene tegur terus disabled kan hihi