12 April 2011

tiada lagi cuti hujung minggu

erm. sedey betul aku. mulai bulan ni tapi minggu depan lar. keje aku da takde cuti hujung minggu. sedey kan. orang lain pon keje swasta ada gak cuti sabtu atau ahad. kitorang langsung takde tau. bengang tu memang la. macam kitorang ni takde life. takde family.

sebelum ni utk first week cuti weekend untuk manager and second week untuk assistant. tapi skang ni dua-dua kene keje. uwaaa. napa kejam sangat nih. cuti tahun pon cume 10 hari jek. siyes takde life. family sume cuti and berkumpul time weekend. tapi kitorang cuti time orang keje. camne nak jalan nih. geram !

takde mood da nak hapdet kali ni. haish T__T

5 ulasan:

Dda Ly berkata...

aiyoo ade jgak ke yang kene kerja hujung minggu?? kalau OT tu kire ok la lg sbb tak compulsory kan? sian awak...

meh ke rumah..
~pray for mawaddah~
keep in touch ye..♥♥♥

aRe-lOnG berkata...

Pergh...sampai macam tue sekali eh...da xde cuti hari sabtu and ahad?mmg kejam ar ko nyer majikan nie iera...kejam mcm rejim zionist...xde life la pas nie...harap bersabar la...

pakat ramai2 cari keje beramai2...pas tue bile dpt korang berenti beramai-ramai...hahahah

baru gempak dyeorang nk buat interview bagai...

osHin berkata...

dda : ni takde OT pon...gaji sama jek tiap2 bulan..mati terus menerus :(

are-long : cian kitorang kan...kebajikan tak terbela..ntah ape yg diorang ni pk ntah...sadis tol...

Maya Mayana berkata...

aisyy report la kat jab.tenaga rakyat...cam buruh paksa dh tu

osHin berkata...

tapi waktu keje tetap 5 hari n cuti 2 hari...xpe ke nak report?