12 April 2011

kenapa kau makin kurus ? ? ?

hallu my LoVe. aku rasa tahun 2011 ni tahun mengawan + menggatal kot. muahaha. apsal aku cakap cenggitu? sebabnya tahun ni aku rasa cam penuh jadual ngan jemputan kawan-kawan kawen. *nada jeles di situ. starting awal tahun 1 januari ada kawan aku tunang. sape eh. mestila cik oyeen ngan incik abang nye. incik abok *tak tau ada blog tak. kalau ada leh tag. haha. tapi aku tak dapat datang sebab sama tarikh ngan besday my mom. cowie oyeen.


bulan 2 sorang lagi tunangan. my adopted brother. tapi die secret-secret tau. *majok 4 tahun. haha. gurau jep. tunangannya cik eima. selain engagement nih ada 3 orang kawan keje aku kawen. first week ex manager tempat keje aku. die nikah tahun lepas. ni buat kat umah die plak. kire majlis mengudur la. minggu dua plak assistant aku. cik puan yanty ngan incik adam. time ni best sebab sume geng AM datang. excited ! minggu depannya plak sorang lagi kawan keje kawen. tiap-tiap minggu makan nasi orang kawen. ngahahaha.

bulan 3 plak sama macam bulan 2. hampir tiap minggu ada jemputan kawen kawan-kawan. haish. tapi kali ni kawan sekolah dolu-dolu. jumpe la kawan lama. bulan ni pon sama gak. dari minggu satu sampai la akhir bulan nanti ada jemputan. huhu. makan free kan. jangan nak menolak plak. bak kata orang tua rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari. betul tak? ngee. so tiap-tiap minggu la aku pegi umah orang. 

tapi apa kaitan ngan tajuk post aku?

tiap kali jumpe kawan-kawan ni. soalan pertama yang ditanya. Nape Ko Makin Kurus ? aku hanya mampu tersengih jep. huhu. camne nak buat. makan banyak tapi tak nak naik gak. aku nak gemok ! tolong la aku. huhu. nak ikut cam cik epal la. mernternak lemak ari-ari. ngeh ngeh.

p/s : jangan lupe Vote 'Oshin Iera' kat sini eh. KLIK

Tiada ulasan: