5 Januari 2011

hepi new year !!!!




walaupun da beberapa ari berlalu...aku rase x lewat lg kot nk wish hepi new year guys !!! urmm...tahun 2010 terlalu byk kenangan dan dugaan yg aku lalui...ada yg best n x best...cite yg mane dulu yek...yg x best dulu la...^__^.... ape yg x best ea...urmm...paling memberi kesan la...aku rase putus cinta kot..hohoho...cinta x kesampaian lagi...pelamin anganku musnah..haha..nk buat mcm mana...jodoh xde...try mcm mana pon kalo Allah da tetapkan xde jodoh antara kami, berpisah jugak...urrmm...tersangat memberi kesan pd isi hati aku..huhu...then, aku difitnah org yg x sepatutnya...x penah kenal aku mcm mana, tibe2 nk ckp aku ni pengikis duit org...rasanya aku yg kene kikis ada la kot..hoho...bukan setakat tu je fitnah die...katenye aku penah tido ngan die...wakakaka...gelak besar la aku...nk kuar berdua ngan laki pon aku pk berjuta kali (except fmly n urusan keje la)...besar betol fitnah die kan...xpe2...satu masa nnti Allah akan balas jugak perbuatan die...selain tu...yg menyedihkan larr mintak keje beribu-ribu....g interview bagai tp lom ada rezeki...mmg nk soh aku stay jek kt pontian ni kot...hahaha...then..aku byk hilang kawan...n rasanye sbb sikap n perangai aku kot yg byk berubah..hoho...aku jd seorang yg kuat marah...emo terlebih...sensitif memanjang...adoi...gilos !!!!

stop la cite sedey2 tuh...bnda da lepas kan...ni cite yg hepi2 lak..

1. tukar jawatan hahaha (^__^)

2. melepak dan bercuti ngan geng2 AM tersayang...sape mereka ??? org2 yg dimaksudkan adalah cik yanty (bakal puan x lama lagi), Mr P, afdzal (incik besar), nureen a.k.a oyeen (da jdi tunangan org hee), jijah a.k.a nonoi (masih single tp x tau la available ke x haha), kak yati (da kawen last year), joe a.k.a jojoe (hati lara mcm Mr P..jgn marah), piee a.k.a tok batin (peace no war !), azmi a.k.a jemi (da menyepi skrg), aswad a.k.a encik ahmad alfonso, ks a.k.a dayah (ckgu silat), queen girl (da tukar keje), azie, rina a.k.a nonon (minah sempoi), ali (mat jiwang haha), syimi (sedara besar) dll....(selain dak pjk)

percutian aku yg paling byk kot dlm setahun hahaha

- gunung ledang

- melaka

- port dickson

- pulau perhentian

- n9 (kak yati kawen)

- subang (menyibuk time org kursus hahaha)

p/s : nama ni aku cmpur skali utk sume percutian...sape yg xde harap maaf ye...ramai betol kwn2 hee

3. wedding abg aku lerr...pastu akhir tahun dpt baby da..besday same ngan akak aku a.k.a maklong baby hahaha nama baby Muhammad Faiq Al-Mu'izz bin Muhammad Fariz bin Fazri (siap nama atok tau...saje nk tnjuk nama atok smpai bby starting huruf 'F' hehe)

4. mcm biasa bila time new year...besday my mom...Hajah Norilah binti Haji Mohamed Amin...hehehe tp kali ni my mom demam la plak...n aku pon terjangkit same...as usual mcm tahun2 sebelum, kami pasti meraikannya..hee..so, dis year smbut kt jusco bukit indah je...sme mcm thun lepas celebrate kt Kenny Rogers...hehee...yg lawaknye kitorang ada 7 person n pegi just nek 1 kete...x caye..kene la caye guys...time pegi berhimpit la 5 org kt belakang..badan sume comel2 kan tp sakit gak la pnggang aku ni hahaha bile balik tu ubah plak kedudukan...blkg just 4 org n dpan 3 org....hahaha driver msti la sorang yg mana ayah aku la drive kan...kt seat pnumpang belah driver tu mstila aku ngan akak aku hahaha tiap kali stop kt traffic light msti tutup muka hahaha malu weii...dan ape yg aku jngka btol2 jadi...nk tau ape die ?? ada roadblock la plak...gile berdebar jantung aku...mak ngan adik2 aku kt blkg da gelak2 je...gabra weii...ape nk buat nih...last2 akak aku bg idea soh pura2 tido...ayah aku paling cool la...diam je...hahahaa...aku tutup muke ngan bantal...cover baik punye...smpai je kt polis tu, die jeling2 je n senyum (kate adik aku la)...hahaha nasib baik lepas...tq pakcik...i lebiu larr....muuaaahhhh (mati aku kalo bini pakcik bace ni) hahahaha

5. ramai kawan2 yg menamatkan zaman bujang....then ramai jugak yg dpt keluarga baru..menambahkan umat Nabi Muhammad s.a.w....aku ??? lom masanya lagi....masih tercari-cari calon lagi ney...mane leh kawen kalo xde calon kan...hahaha doakan yg terbaik ye utk aku...amin....

6. ikutkan byk lg rasanya yg menggembirakan aku...tp aku nk simpulkan terus la...tahun 2010 byk beri aku kedukaan dan kegembiraan yg x terhingga...amin...dan tahun yg buat aku lebih kenal sape kawan dan sape lawan...sape sahabat...sape musuh....insyaAllah tahun ni aku nk kurangkan membantu org2 yg x sepatutnye dibantu hahaha kejam x?? entahla...kalo di pk mmg kejam sbb sepatutnye kite tlg sesapa pon x kire la die tu sape...even musuh sekalipun...tp kalo ikutkan kekuatan hati, fizikal dan mental aku yg x sempurna ni, rasanya lebih baik xyah tolong kalo hati x ikhlas...sbb nye bile org mintak tlg, sedaya mungkin aku tlg even bnda tu myusahkan aku..tp bile aku mintak pertolongan ape yg aku dpt ? bukan la aku mtk dibalas segala pertolongan yg aku da bg selama ni...tp cme mhn bantuan seketika smntara aku dlm kesusahan...ini la yg org kata...time susah cari, bila kite susah, pejamkan mata....ini lah manusia kan...janji pon hnya tinggal janji...aku bukan jenis meminta...even terdesak pon aku xkan mintak....tp paham2 la sndiri...aku x larat da nk bg ingatan pd org2 ini...just remind urself ! pd sesapa yg aku hutang tu, insyaAllah aku akan byr jugak...aku akn usahakan jugak walaupun terpaksa ikat perut sndiri...

so.......utk tahun 2011 ni...aku harap byk kemanisan yg aku dpt...antaranya niat utk smbung blaja ke peringkat yg lebih tinggi...menyimpan aset2....berubah mnjadi seorang yg lebih menghargai dan bersyukur dgn apa yg ada...insyaAllah...semoga ikatan persaudaraan dan persahabatan akan jadi lebih kukuh sehingga ke akhir hayat...aminnn....

Tiada ulasan: