11 Disember 2010

. . jenjalan . .

oh my Gucci !!! hahaha xde kene mengena pon ngan post aku nih...saje je tuh sbb aku teringat satu cite ni...tp aku lupe ape tajuk die hee...x silap cite omputih kot...bile die marah @ sakit aty je die akn sebut jenama~jenama mahal nih....kebetulan plak aku ada beli majalah Intrend bru (cover page : Fazura)...bce la statement die ngan wartawan tu...ada jugak die sebut ayat tuh hahaha mcm cumiL kannn...kaLo korang rase x cumiL pon xpe...ada aku kisah?? hahaha lain org lain pendapat kan...ok la back 2 da topic...wut do u mean by jenjalan...hee aku saje meringkaskan perkataan tuh...kalo yg pnjg org sebut jalan-jalan...so kononnya nk nmpk mcm up 2 date la kan...aku short kan jd jenjalan hahaha (salah sorang perosak bahasa nih !) whutever lorh!!! ok...smbung balik ea... ^__^
last week cuti panjang buat aku hee memandangkan keje mcm aku ni sebulan skali je dpt cuti weekend so gunela sebaik mgkin kan...(tp same je mcm cuti ari biasa huhu)...parent aku g bandung, indon ngan rombongan...aku x pasti la plak brape tambangnye...sbb bukan aku ikot pon nk sibuk2 tau harga hahaha (mgkin next year kot bru pegi)...cuti 5 hari...aku pk la ape nk buat...igtkan nk gerak ke kL ari jumaat tu...tp akak n adik pompuan aku nk balik umah plak...so, cancel la date tuh...ari sabtu, aku g teman akak aku g wedding kwn2 die...adik aku plak g spital tgok bakal mak mentua msuk wad...(sbnrnye alasan nk dating je tuh hahaha)...hujan mmg lebat giler la...bwk kete pon kene slow je...tp bukan aku la yg bwk hahaha da ckp awal2 ngan akak aku...aku xnk jd driver...penat tekan clutch ari2...wakaka kete die auto je...sbb tu xde hal die nk drive...mlm just lepak je kt uma...adik pompuan aku blanje piza...sbnrnye ada kenduri tahlil mlm tu kt umah sedara aku tp sume xnk pegi...kene la ikut kan hahaha
ahad plak kemas2 la ape yg patut kt umah tu sbb petang tu aku jd g kL ngan adik2 aku...tmpt penginapan umah abg aku la kt sunway tuh...aku x tau pon die da pndah kt uma teres 2 tngkt...aku igtkan die tukar uma kt apartment lama yg die dok sblm nih hahaha rupe2 nye dok sewa 1 umah...hee..nmpk sgt x amik port hal fmly wakakaka kitorang gerak kol 3.30pm...smpai bukit jalil dlm kol 8pm...ada la lebey2 minit die hee...abg aku da tnggu kt situ...nsib baik tmpt bas tu benti mmg dkt je ngan tmpt abg aku tnggu...xdela jauh sgt menapak...then, trus blik umah die..kebetulan ada pasar mlm time tu...lpas letak beg kitorang menapak la ke pasar mlm...igtkan abg aku ni nk blanje...tp hampeh...awal2 da ckp pakai duit sndiri...berbulu sey...yela org nk dpt baby kan...duit smpan xleh nk blanje lebey2...sabar je la...urmm...ikutkan perut aku da penuh sbnrnye...tp gatal jugak la g beli mknn hahaha last2 mkn x abis pon...so, pas mkn just dok lpak tgok tv je la...then tido~~~~
ari isnin ~ aku buat decision nk g jalan2 kat mid valley...hee...mstila adik pompuan aku jd tour guide...kejap je sbb die g keje...pg kuar skali ngan abg aku...die pon nk g keje...mule2 g ofis die punch card...pastu g anta wife die plak...kitorang trun situ je sbb nek komuter g kL sentral...smpai kL sentral g bekpes dlu...ikut je la adik aku...die bayar kan hee (sbb aku x gaji lagi)...pastu ikut die menapak g pejabat pos...gile jauh...perut yg penuh jd kosong balik hahaha semput gak la...tp ok la kan...senaman lpas makan hahaha pastu blik smule ke kL sentral...aku g amik lrt g mid valley...lupe plak...aku bukan sorang2 tau...aku ngan adik laki aku...kire keselamatan terjamin la kan..hee da mcm bf aku pon ada...smpai kt mid tu trus cari wayang...berpusing gak la hahaha yela...org jakun mmg mcm ni hahaha decide tgok cite ngangkung...nk kate x best...best jugak la...cume ada part yg slow...ending pon mcm x best...tp terhibur jugak la...so, abis cite dlm kol 1.40pm...yg x bestnye msa tgok muvi ni...ada bdk dok blkg aku men sepak2 kusi...panas aty beb...bdk blkg adk aku pon sama...men sepak2...aku pnye sakit ati msg la sum1 tu...x tau la ape die nk buat huhu kuar je dri muvi tu aku da x tau nk ke mana...tnye adk aku lg la menyakitkan ati...xde jwpn...aku tau la die x tau ape2...tp boleh x bg respond...ish...
igtkan nk g times square tp da perangai mcm tu malas la aku...last2 decide g makan...tgok la map nk mkn ktne...kononnya nk mkn kt kfc...skali penuh giler...x nmpk byg lgsung tmpt duduk kosong...huhu melilau la 2 org ni cari kedai...last2 makan kt chicken rice shop...layan je la ape yg ada....da mkn tu mmg xde arah tujuan..nk shopping pon bukan ada duit...window shopping je la...huhu then balik smule ke kL central...cri tmpt duduk smbil baca mjlh...hahaha nk tau x bape lama kitorang duduk stu??? dkt sejam setengah!!!! hahaha sumenye gara2 x tau nk ke mana...n tnggu time adk pompuan aku blik keje kol 5.30pm hahaha gile btol...mmg aku fail kalo dok kL nih...xde arah tujuan....pas adik aku smpai je trus amik komuter g tmpt keje akak ipar aku n tnggu abg aku amik...kononnye ajak la abg aku g i-City s.aLam mlm tu tu...tp aku tgok die mcm penat je...mls la nk ajak...
aku kene balik johor ari selasa sbb parent aku dijangka smpai pontian kol 5am rabu tuh...so, memandangkan umah berkunci n kunci aku pegang...kenela balik..kang cian plak diorang balik xleh balik uma...pastu xde sape nk amik kang...so, pas makan tgahari abg aku anta la kitorang g bukit jalil...smpai dlm kol 3pm...trus cari tiket...yg menyampahnye ulat2 kt situ suke menyibuk...kalau org xnk layan tu da la..xyah nk sibuk2...aku x suke pegi kt org2 yg menjalar kt situ sbb nnti dpt tiket tipu...sbb aku penah terkena...biarla ko nk kate aku sombong ke ape...whutever !!! nasib mmg baik la...dpt tiket kol 3.30pm...dpt tiket g salam2 ngan abg n akak ipar aku..trus nek bus...laju jugak bas tu...smpai je destinasi, adk aku ajak makan dulu...die x tau aku nk terkucil abis nih..uwaaaaa!!! terpaksa tahankan...menyampah giler...ikut ckp die je...hish!! duit plak mmg ckup2 utk tmbg teksi...kene la die kuar duit blanje aku hahaha tp aku pon kne tmbh jugak sket...huh ! pas makan cari teksi...tmbg?? 1 teksi = rm8...1 kepala = rm2...so, memandangkan aku berdua ngan adk aku kene la byr rm8...kalo die tipu itu urusan die ngan Allah...makan duit haram xde pekdahnye...tol x??? mmg lepak giler la...rehat bdan jap...n pastu berpesbuk la aku hahaha tido kol 2am...kol 5am bgun amik parent aku yg da slmt smpai...hee

itulah al kisahnya cuti 5 ari aku yg xdela best mana pon...huhu

Tiada ulasan: