29 Januari 2011

.:: gong xi fa cai ::.

gong xi gong xi ( betol ke? )

lagi bape ari je rakyat cina kat Malaysia ni nak sambut raya cina kan. so sama jugak macam perayaan yang lain. bila ada raya mesti ada cuti kan. muahahaha. macam tu jugak la ngan aku. of coz la cuti masa tu. and kebetulan masa tu first week. cuti aku jatuh pada weekend then sambung isnin and selasa. kebetulan jugak raya cina ari khamis ngan jumaat. so korang paham je la kan bape panjang cuti aku. muahahaha hampir seminggu gak kan. hoye! hoye! hoye!


~ gong xi fa cai ~

tiap kali raya cina yang paling best mestila time dapat angpau kan. eleh macam la korang tak excited dapat duit. tipu kan. bila orang kasi cam malu-malu lembu je nak amik tapi dalam ati macam kera dapat pisang muahahaha mula la dalam otak pk nak shopping sakan. tapi jangan sedey kalo bukak sampul tengok ada sehengget je. hehe. rezeki jugak tu.


~ mata korang jadi $$$ nampak benda alah ni kan ~

biasanya yang paling excited mestilah baby and budak-budak tecit kan. coz diorang la selalu dapat $$$ paling banyak. kalau dulu best gak ikut parent aku pegi umah kawan cina diorang. paling banyak dapat rm10. tu sorang. kalo 2-3 orang dalam satu umah bagi nilai sama da rm30. peh kaya-kaya. tapi masa kecik dulu bila dapat duit bagi kat mak ayah soh simpan. tak pandai lagi nak soping-soping nih. hehe. budak sekarang lebih advance. dapat duit je g topup henpon. tol tak?


~ nak angpau !!! ~

so macam tahun-tahun sudah la. every chinese new year nak sampai kan. diorang akan men mercun tak ingat dunia. tak caye? u all kene caye coz jiran aku orang cina gak (mix cina + india). so every festival ni tiba tepat jam 12 malam akan berdentam-dentum la kawasan perumahan kitorang. kadang-kadang kitorang join skali. muahaha. macam last year diorang main macam perang besar tau tapi yang bestnye aku langsung tak sedar. tu namanya aku tido mati. muahaha.
hope tahun ni kurang sikit la coz kat umah aku ada baby. takot terkejut plak die. ^__^



so, korang enjoy la this coming festival oke !

~ GONG XI FA CAI ~

Tiada ulasan: