2 Disember 2010

. . baik hati . .

nape lak tiap kali nk update blog ni aku suke bebel ttg perasaan aku ea...btol2 jiwa kacau la aku ni huhu patut x aku jmpe pakar sakit jiwa wakakakaka tp aku x gile cume aku stress...byk sgt bnda yg aku pk kan...tp bile org tnye ape yg aku pk..aku pon x tau nk jwb ape aku pk...hahaha agak membazir air liur org tu ar sbb tnye bnda yg aku x tau nk jwb hahahha jgn marah ea syg...wakakaka mcm2 hal la aku ni...ari2 ada je yg aku nk sentap...ntah bile perasaan ni nk hilang...ckp xnak layan tp layankan jugak...msti da bosan org2 ni tgok status aku kt fb n blog ni...tp bak kate 1 application tu...ni fb aku suke ati aku la nk post ape pon...ada aku kisah?? hahahaha mcm kejam je bunyi die kan...whatever lah !
ttg baik hati ni...adakah sumenye berkaitan ngan hati....ada la sikit2 kot..hehe tp bile sbut pon ada perkataan hati so mstilah byk berkaitan hati kan wakakaka ape ntah aku merepek nih...ntah ape2 je...tp nk buat mcm mana...ini je care aku nk lepaskan ape yg ada dlm ati..walaupun x sume aku luahkan tp sket lega la bile da lepas kt sini...aku tau...ada yg x suke n terasa ngan ape yg aku tulis kt sini...abis tu...aku nk luahkan kt org takut jd muak plak kan...so, aku luah la kt sini...jgn marah ea...eh, aku rase da lari topik nih...urmm....aku pelik la...nape org ckp aku ni baik hati sgt...aku rse xdela baik mana pon...kalau aku baik, nape ada yg benci aku...nape ada yg buat aku musuh diorang...urmm....aku pon mcm org lain...slalu buat salah...especially kt mak ayah aku hahahaha byk giler aku buat diorang marah...ada je bnda yg aku buat x kene pd mata diorang hahaha aku pon x tau la...pd aku xde bnda pon ape yg aku buat...tp yela org tua kan...pndgn mate diorang lain....
kalau ngan kwn2 plak...mcm2 jenis aku jmpe...kdg2 tu sbb nk jaga ati org...aku rela sakit sndiri...dlm ati ni mmg sedih..kcwa..marah...tp aku xkan tnjuk atau lepas...sbb aku nk diorang epi...sbb ni ke org kate aku baik ati..?? mcm x je hahahaha penah jugak la aku ubah cara aku ni..aku x pk hati org...aku marah sesuke hati..aku sakitkan hati diorang...last2 ape yg aku dpt?? aku disisihkan....org makin jauh dri aku...org da mule muak ngan aku...dri situ aku mule pk...ape gune pk hati sndiri tp lame2 hati sndiri jugak sakit....bile jaga hati org..hati kite sakit...bile x pk hati org...hati kite pon sakit...jd yg mna aku nk buat?? aku amik keputusan bile org sakitkan hati aku, aku akan diamkan je...mmg x larat menahan tp aku relakan...sbb bile aku membalas nnti aku jugak yg sakit kan...so, berdiam diri adalah lebih baik...cara pling senang aku adukan pd kwn aku dan DIA...sbb DIA adalah kekasih sejati aku dan insan2 lain...DIA xkan sakitkan aku...DIA syg semua hamba-Nya...itu yg terbaik kan...tp kdg2 tu aku lalai jugak...ish bukan kdg2...slalu gak la...malunya aku kt DIA...aku msih dlm usaha utk perbaiki diri...aku nk kuat mcm dulu...
penah jugak dulu jd mcm ni...sakitnya hnya DIA yg tau...berbulan-bulan aku sedih...same jugak mcm skrg ni...da msuk 6 bulan nih...ya Allah..berikan aku ketabahan...ada msa aku boleh ketawa riang...tp ada masa aku sunyi dan pasti igtkan dia...emm...susahnya nk buang perasaan ni...kalau boleh aku xnak buang..tp org da buang aku kan...ye..aku xkan buang...tp d smpan kt 1 tmpt yg pling istimewa kt sudut hati aku...die akn tetap jd kenangan terindah buat aku walaupun smpai skrg hati aku d sakiti dan dibenci...aku trime...maafkan aku...nk hdup ni kene sntiasa jujur spya satu masa nnti xkan membinasakan hdup kite...ada baiknye berterus terang kan dri menipu diri sndiri dan org sekeliling...huhu...adoi...sesaknye dada nih...sabar ea syg...ngadu je kt DIA...msti tenang hati...insyaAllah...

p/s : so, soalan aku nk tnye...baik ke aku ni hahahha

Tiada ulasan: