30 November 2010

. . UsaHawAn bErjaYa . .

assalamulaikumwarahmatullahiwabarakatuh...ehem..ehem...arini jd anak yg sopan ea kwn2..hihi (tersenyum sipu..eeuuuu...) merepek je aku nih...tp yg bg salam tu btol k...org kate lebih afdal...kn baik mcm tu...so, sesapa yg membace wajib utk menjawab salam aku tu k...x jwb dosa...hehe... usahawan berjaya??? emm...nape ekk...aku nk pot..pet..pot..pet...pasal usahawan berjaya ni sbb aku bru je blik dri seminar keusahawanan...hehe dlm fikiran aku mse dpt emel ttg seminar nih, aku bajet die nk bg penerangan ttg usahawan2 yg da berjaya...mcm mana die berjaye or bg tips ape2 larr bg seseorang mcm aku ni yg xde ape2 pngalaman utk jd seorang usahawan yg berjaye...hehe cite2 besar beb...ok la tu kan dri xde cite2...hehe...smbung balik...rupe2 nye seminar ni pasal sape2 yg berminat utk meneroka bidang teknologi dan berminat utk jd kan satu2 nye kerjaya dlm bidang ni...kalo ikutkan kelulusan aku msa blaja dulu la...mmg sesuai la ngan tekno2 nih...tp memandangkan otak aku ni kureng bab2 nih...jd cam x berkembang pape la kan...emm...so, penceramah yg diorang sediakan pon mmg best...ada sorang tu mmg da berjaya la...siap ada 3 company...tp bukan sekadar khusus bhgian IT...tp die ada cafe...butik sndiri n the latest company yg menguruskan umrah...cekal btol die...dan aku rase bangga tgok anak melayu mcm die...n buatkan aku rase smgt nk join same jd usahawan nih...cume aku xde pglmn n idea pon x byk...name je ada company tp x jalan pape lgsung...mane tak nye...$$$ pon x ckup lg...huhu terlalu byk perancangan dlm kepala aku nih...tp satu ape pon x jalan...sbb aku x tau nk buat mane satu...huhu nk mtk pendapat yg lain mcm sibuk sgt diorang ni...kalo ada pon yg buat perniagaan produk2 n cari org...adoi...puas da mencuba tp aku xleh buat...hahaha sbb aku bukan jnis mulut manis...x pndai nk yakinkan org...mmg susah la kalo jd salesgirl kan...sume lingkup hahaha so, pasal usahawan ni...ada la die interview...aku jujur la bgtau yg aku x tau pape...n ada minat nk jd usahawan ni cume x tau nk buat mcm mana huhu muka org tu pon mcm blur je...msti die pk budak ni saje2 dtg seminar ni kot...mcm kosong je otak wakakakaka no hal la...mmg aku zero pon bab2 nih...sbb tu aku dtg seminar ni nk tmbh ilmu tp lain plak yg die sediakan hahahaha ape2 pun harap2 nnti ada la peluang utk aku berusaha jd usahawan yg berjaya !!! insyaAllah....

Tiada ulasan: