20 November 2010

car . . master . . married

hype..ape kabar korang ? ape aku nk merepek plak kali ni ea...urmm...kalo tgok title tu ada 3 perkara kan...
1. car a.k.a kereta 2. master a.k.a sarjana 3. married a.k.a kahwin
ok la...tnpa melengahkan masa yg semakin mencemburui kite..chewahh (poyo la plak kan :p) meh2 kite diskusi same2 ape plan aku ttg title a.k.a tajuk kt atas nih hee

car - yg koran
g pon tau kan ape mksud dia dlm BM hee..KERETA...ok la..ni salah satu plan yg aku jangka la utk tahun ni @ tahun depan...actually aku target nk beli kete lpas 2 tahun keje..skang ni lom smpai pon tp parent aku da soh beli...sbb adk aku yg keje kL tu nk pakai kete...then, aku bajet die nk re-finance kete mak aku tuh...sbb tu aku kene beli kete..urmm...tp mslhnya smpnan pon semput huhu mmg la ada sikit tp bile pk2 mcm x ckup lg la....then, adk aku mcm semangat je kan nk beli...siap call ayah aku tnye pndpt nk beli kete ape, down payment cmne, brape % nk kira, bulanan cmne...emm...terasa jugak dlm ati ni..jeles sket la tp aku ni jnis nk beli sumting tu kne pk pnjg..lagi2 kalo bnda tu hrga die luar biasa...wakakaka...yela...standard aku beli brg hrga murah2 jek...mahal2 ni tg
ok bajet dlu..ala2 mcm org kedekut pon ada gak kan...haha...konon2 mcm nk jimat larr...tp hampeh :p
berbalik pd kete tu...aku m
inat nk beli satria neo...cntik + very da sport kannn...tp mak aku ckp mcm org kedekut je sbb 2 pintu hee...nk wat cmne..mnat aku da mcm tu...then, kuar plak keluaran terbaru dr proton...INSPIRA...mmg menambat hati...mcm ciri2 idaman aku jugak la...tp sygnya hrga n bulanan die x mmpu utk aku capai impian tu...then, myvi SE plak...mmg vogue cume abg aku da pakai myvi so, cm x best plak ada kete same...kalo bley biar lain2 bru puas nk memakai kan...leh tukar2...huhu so, last2 adk aku decide amik SAGA elite..aku mgkin amik VIVA exclusive kott...walaupun kecik tp nmpk sporty hee...ala, gune wat pegi balik keje n tyme merayap aku je ponnn...



master - ni pon salah satu impian aku yg masih lom terlaksana sejak mengabiskan degree a.k.a ijazah thun lepas...niat tu mmg sntiasa tersemat dlm hati cume status kewangan n cuti keje yg x menentu tlah membantutkan segala niat tu...tp kalo nk tnggu cuti tu diubah ikut cuti kerajaan mmg xde la kot sbb keje aku ni mmg diperlukan ujung minggu...msa ni la income masyukkkk...(utk pjk jekk) so, bile d pk2 lagi aku rasa next year trus kan je la niat ni...buat course work tp amik part time..klas pon sebulan 2x je kot...huhu n harap2 dlm masa niat nk blaja tu berkobar-kobar aku dpt la keje lain yg boleh tmbh lg smgt aku g kelas hahaha so, planning nk buat kt uitm s.alam...so, kene la kmpul duit jugak utk yuran pendaftaran n yuran semester...bukan murah tau...riban2 jugak tu...
niat tu makin kuat sejak tgok kawan2 aku yg lain sibuk siapkan thesis..assignment...exam...hee (rindu zaman blaja)...n ada antara kwn2 aku yg da konvo master..skang ni tgh smbung PHD plak (bukan Perasaan Hasad Dengki ok)...adoi...muda2 da amik PHD...umo bru 24...giler btol kawan2 aku nih...huhu salah satu sbb jugak aku nk smbung blaja, otak aku ni da short...xleh pk ape2 skang...mcm jammed...kosong sntiasa...at least bile aku blaja, otak aku ni sntiasa akan bergerak aktif kan...btol x?

married - ni plak istilah melayu die kahwin...urmm...xmo ulas byk2 larr...kalau ada jodoh ada la...kan Allah swt da tetapkan setiap jodoh, ajal, perjalanan hidup kita...jadi hnya berserah je la...tp kenela usaha sikit..tol x?? cume buat masa skrg rasanya mcm lom smpai seru kot..hee lain kali je la aku cite ekk...rasa sayu plak..ahakss...

Tiada ulasan: