12 November 2017

2 minggu 4kg

Assalamualaikum,

Pagi ni Oshin pergi check up macam biasa. Pertama kali datang check up, klinik penuh dengan kereta. Selalunya kereta nurse je yang ada. Tapi bila masuk klinik tak lah ramai mana. So far memang puas hati dengan perkhidmatan klinik Sedenak ni. Servis memang tip top, pantas dan membuatkan kita rasa rilek & tenang je. Nurse semua baik dan friendly.

Kali ni Oshin tak perlu cek HB. Cuma cek air kencing, berat, tekanan darah, degupan jantung baby dan pemeriksaan fizikal. Ikut kiraan sekarang ni Oshin dah 35 minggu 5 hari. Dup dap dah jantung ni nak tunggu cukup masa lagi beberapa hari. Paling mengejutkan dalam masa dua minggu berat Oshin naik 4kg. Huhu. Sebelum ni tak pernah naik sebanyak ni.

Tapi nurse takde pula komen apa-apa. Mungkin disebabkan Oshin tak ada masalah sangat kehamilan ni. Kaki pun dah mula membengkak. Orang-orang tua kata bila dah bengkak ni tanda makin dekat nak bersalin. Jadi Oshin kena standby je lah sekarang ni.

1 ulasan:

Julia Tarmidi berkata...

Salam singgah dan follow sini..

Anda dijemput join segmen GA saya. Harini last day, kalau nak join! :)

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html