6 Februari 2014

Permohonan Miliki Rumah Diluluskan

Assalamualaikum,

Alhamdulillah.
Hajat miliki rumah sendiri bakal tercapai.


Buat anak-anak Johor,

Jangan lepaskan peluang untuk miliki rumah sendiri.
Tak mampu?
Duit tak cukup?

Fikirkanlah.
Sampai bila pun duit takkan pernah cukup.
Rumah adalah aset penting untuk kita dan bakal generasi nanti.

Kalau kereta, handphone boleh ditukar setiap bulan.
Takkan rumah yang penting nak tunggu duit berjuta?
Masa itu harga mungkin dah melambung tinggi.

Rebut peluang yang ada.
Oshin sendiri tak punya harta yang berlambak.
Tapi fikir untuk masa hadapan.
Sekurang-kurangnya Oshin ada sesuatu untuk diri sendiri.

Pandai-pandailah rancang kewangan.
Ikut hati, mati. Ikut rasa, binasa.
Fikir-fikirlah.

Sebarang pertanyaan lanjut, boleh berhubung dengan 

Pejabat SUK Johor (Bahagian Perumahan)
07-2666260 / 07-2666261

Borang boleh didapati di :
Pejabat SUK Johor Bahagian Perumahan
Nusajaya

atau

Cawangan Bahagian Perumahan
Level 4, Plaza Angsana, Johor Bahru

Untuk makluman, permohonan rumah mampu milik ini tidak sama dengan permohonan daripada SPNB tau. Jangan pula ada yang salah tanya nanti. Hehe. Jadi, siapa rasa dia rakyat Johor cepat-cepat amik borang dan isi tau.

10 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya
macam mana ngan kl
hehe

Fazil Hamid berkata...

Alhamdulillah dan tahniah...
saya anak johor tp dah pindah negeri 9..hehehe..dlm proses jual rumah di johor sbb nak beli di n9..

Fazil Hamid berkata...

Alhamdulillah dan tahniah...
saya anak johor tp dah pindah negeri 9..hehehe..dlm proses jual rumah di johor sbb nak beli di n9..

zacky786 berkata...

oshin..
sy pon ada mohon..
waa tahniah..
mcm mana nak tau kita dapat ke x ?

Normi Nieza berkata...

good sharing..

Oshin Kecik berkata...

anum : kalau area KL maybe boleh try tengok page SPNB..

fazil : alahai ruginya...rumah area mana nak jual?

zacky : rasanya nanti diorang akan hantar surat ke rumah :)

k.normi : tenkiu :)

Nurasilah Zaino Din berkata...

Salam..boleh sy tahu ape yg perlu dilakukan sebaik sahaja menerima surat tawaran tersebut?

Saya ada memohon dan baru2 ni sy dpt surat tawaran yg same seperti awak..Sy perlu direct pergi ke pemaju pastu teros tunjuk surat sy ke mcmane ek? Dan..ade tah kne charge2 lain?or sy kne dptkn laywer dan sebagainye?

Harap dapat membantu saya. Boleh juga email sy di ash_shyla@hotmail.com

Thank you very much.

Yuhanis mohamed fuad berkata...

Salam... boleh share tak flow selepas dapat sijil tawaran.

Masalah saya same seperti komen Nurasilah Zaino Din diatas.

Harap dapat membantu saya. Boleh juga email sy di yuhanismohamedfuad@gmail.com

Tqvm

Tanpa Nama berkata...

Saya nak tahu berapa lama nak tggu MB sign untuk sign. Janji bulan 6, smpai sekarang penukaran nama suami saya tak dpt sign dr MB.

oshin berkata...

penukaran nama suami untuk ape ye...apa kata puan berhubung terus dengan pejabat MB sebab rumah mampu milik ni di bawah SUK Perumahan. Pejabat MB pula berada di bangunan yang berlainan.