31 Oktober 2012

Gigi Cantik Kerna Braces

hai u ols ~ rasanya da bape lama Oshin tak hapdet pasal braces kan. maaf la ye. tak tau nak hapdet cemana pasal appointment yang lepas tu. rasa macam hilang idea dan mood semangat nak hapdet. kali ni Oshin hapdet simple la eh. jangan marah.

semalam jumpa doc, reverse curve Oshin kat gigi bawah dah dibukak. kira tepat ikut jangkaan doc la pakai untuk 3 bulan je. then doc tukar dengan dawai biasa tapi tebal sikit dari yang sebelum dulu. masih ada sakitnya la bila doc nak pakaikan dawai tu. sebab tebalkan so agak payah sikit nak tolak masuk. huhu.

untuk gigi atas plak doc cuma tukar module je. rasanya module tu getah yang kaler-kaler tu la. hihi. tu apa yang Oshin dengar la tiap kali doc sebut kat assistant dia. then doc ada perasan satu gigi atas ni macam senget. Oshin nak cakap tak senget boleh tak. sebab kalau senget mesti dia akan buat ape-ape lagi nak kasi back to normal. hahahaha. tu namanya tak sanggup nak tahan sakit lagi tau.

tapi ape-ape pon sekarang dah boleh senyum lebar bila gigi dah tersusun rapi. ramai jugak dah tegur gigi dah cantik sekarang. hihi. cuma yang kekal sama, "Kenapa makin kurus ni?" . ok fine. tak nak lagi dengar orang cakap cenggitu. hahaha.

p/s : Oshin akan kursus 4 hari mula jumaat ni. so jangan ada yang rindu ea. hihi.

2 ulasan:

NNisa berkata...

kite pun berbraces gak! :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah berkata...

assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

Santai iskandarX