24 Oktober 2012

Belajar Memasak

sejak cuba masak minggu-minggu lepas terasa nak mencuba pelbagai masakan pon ada. tapi biasalah kalau duduk sensorang kat umah macam blur je. bukan blur nak buat apa tapi tak tau nak masak apa. haha. agaknya kalau kawen mesti caca marba punya masak untuk suami. hee.

tapi makin hari perasaan nak kahwin tu makin pudar. haha. mungkin belum masanya kot. takpela Allah dah aturkan semuanya kan. so citer pasal masak-masak ni. Oshin teringin nak cuba buat kek. tapi memandangkan Oshin ni jenis tak amik port bahan masakan takut la ada kesilapan. kalau takat goreng-goreng tu tak la masalah sangat kot. cuma part bakar ngan kukus ni.

lagipun kat umah belum ada oven untuk cuba bakar something. kalau nak soh bakar macam ayam panggang tu bolehlah jugak. hee. tapi insyaAllah satu hari nanti akan cuba jugak. cemana nak bersuami kalau masak pon hampeh. :p

p/s : apa masakan simple yang boleh Oshin cuba ? jom kongsi sket.

4 ulasan:

Anum berkata...

leh tgk dlm internet
anum selalu google je

Oshin berkata...

hehe ada jugak google tapi banyak sangat sampai tak tau nak cuba mana satu :D

normi nieza berkata...

cup cake..:)larikss

visitme@FaTiN cOrNeR berkata...

try je.. practice make perfect! hehe..