21 Mac 2012

seronoknya saat itu....


yeay hapdet lagi !
saat apa yang seronok tu ye
memandangkan hari ni result SPM keluar
oshin pun nak sibuk-sibuk cakap pasal SPM

seronokkan bila ingat balik zaman  kita sekolah dulu
masa amik result kat sekolah
jumpa balik kawan-kawan yang dah tak jumpa 3 bulan
ada yang makin bergaya
ada yang makin cantik
ada yang makin kacak
semuanya dah berubah

jumpa pulak cikgu-cikgu yang pernah menabur bakti
cikgu-cikgu yang sangat kita anti
cikgu-cikgu yang suka marah tak tentu pasal
masa tu takde pendam ape-ape rasa
yang ada cuma risau dengan keputusan periksa je

hati berdebar memang tak yah cakap la
macam nak tercabut pun ada kan
beratur panjang ikut giliran
salam cikgu cari nama dapat keputusan
masa tu tak pandang dulu
dah jalan keluar baru tengok 
hahahaha

masa tu macam tak percaya dengan result yang kita dapat
oshin memang tak percaya sebab tiap kali exam mesti failed
wakakakaka
tapi bila dapat result
alhamdulillah sangat memuaskan hati
terus call parent bagitau dapat keputusan apa
balik rumah tersenyum-senyum
walaupun tak sehebat kawan yang lain
tapi oshin bersyukur atas usaha yang oshin buat masa tu
sangat berbaloi

pssttt....korang pulak macam mana ?

4 ulasan:

Anum berkata...

anum akan berdebar2

Cik Adieb berkata...

Tym ambik result SPM,sy sedih sebab tak dapat jumpa kawan2 :(

azam berkata...

entah...adik saya dapat 6a 3b je

SiTi FaiRuS berkata...

haha...berdebar jugak... tp one day be4 da tau result secara rahsia... senyum je la g sekola amek slip...=)..w'pun xde la straight kan... tp mampu tersenyum...