27 Mac 2012

braces bertukar lagi !



rasa sekejap je sebulan berlalu kan
oshin baru balik treatment braces ni
so memandangkan tiap kali treatment
oshin kena pilih kaler getah kan
so semalam oshin tweet pada Elia (Jejariruncing), Ezmaliza dan Ella

dan Elia yang perasan tweet oshin terus bagi suggestion
pilih combination Pink/Yellow atau Blue/Purple
so tadi da niat nak amik Blue/Purple
sekali banyak la pulak kaler dia
susah nak pilih mana satu
at last pilih Pink/Yellow
hahahaha

kali ni doc pasang bracket kat gigi geraham oshin belah atas
takdelah sakit sangat
awal-awal tu doc buat scaling untuk buang plak
then doc buat apa ntah
rasa ngilu tak hengat
ada la macam bau hangit sikit
oshin pun tak pasti doc drill apa
hahahahaha

kali ni doc letak lagi komposit kat gigi kiri bawah
tak dapat la nak kunyah lebih-lebih
tapi untuk kali ni
lepas treatment da tak rasa sakit macam sebelum ni
takde dah rasa ngilu-ngilu
takde dah rasa gigi kene tarik
semuanya normal macam biasa
cuma masih ada gigi yang jarak satu sama lain
so nak rapatkan je la
cuma tadi oshin terdengar doc sebut
nak suruh pakai ape ntah supaya reverse ke belakang
ada yang tau tak ape benda tu ?

10 ulasan:

ecadwinkyasha berkata...

kos buat braches ne brapa ya dear?ingt nak pakai gak...

azam berkata...

mahal kan......ada kawan pergi buat kat indonesia.....sebab jauh lebih murah kat sana.......

Oshin berkata...

@ecadwinkyasha total kos 4.5k...

Oshin berkata...

@azam tapi termasuk kos penerbangan lg mahal kan...rugi gak...

Salwa berkata...

I pasang atas bawah total 4.8k..hehe.I bayar RM150 per month sebab I kena pakai lama gak. Lagi 2 tahun kot. Hmm..tak pernah lagi pakai 2 colour getah at the same time. Cam best.hehe. Nak try la next month.hehe. :D

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Suriada Sulong berkata...

ha'aa laa.. sy nie dh lame jgk nk pkai bracess tp mcm tak mampu . awk punya kos brp cik ochin?

Oshin berkata...

@Salwa oshin punya kos atas bawah rm4.5k..tiap bulan bayar rm180 dan dlm setahun lagi boleh bukak :)

Oshin berkata...

@Suriada Sulong rm4500 untuk atas bawah & all treatment :)

zareliqa afiqa berkata...

Tengok kos dia telan air liur! hahaha..boleh bayar tiap2 bulan ea? :) atau bayar sekaligus 4-5k tu?

Oshin berkata...

@zareliqa afiqa bayar ansuran dear...don't worry :)