28 Februari 2012

dugaan Allah


Sabtu baru ni oshin ke KL untuk datang interview
tapi hampanya tak dapat peluang
oshin pun tak berapa dengar orang tu kata apa
yang oshin sempat dengar 
'If there any job vacancies, we will contact u'
'Thanks for coming'
pehhh...datang jauh-jauh tapi tak dapat walk-in interview
sabar je la sabariah

lepas tu oshin amik keputusan balik johor terus
sesampai je ayah da tunggu kat bus station
on the way ke rumah adik oshin mesej
'Ayah Pojie baru meninggal tadi'
Pojie tu adik ipar oshin
diorang baru je kahwin bulan 12 baru-baru ini
tersedu-sedu adik oshin masa call dia
memang berdebar hati oshin bila dengar
terbayang muka arwah yang sentiasa tersenyum
lepas maghrib parent oshin terus pergi melawat
oshin tunggu akak sampai then baru gerak sama-sama
sebak tengok anak-anak arwah yang masih muda untuk terima dugaan berat ni

pagi Ahad tu oshin pergi melawat lagi
sebab pagi tu arwah dikebumikan
ramai yang datang melawat
sebab arwah seorang yang sangat baik, peramah dan murah senyuman
anak-anak arwah pun lembut orangnya

tengahari tu oshin masuk keje macam biasa
lebih kurang jam 4:45 petang
kazen oshin call bagitau bumbung umah nenek tercabut
berderau jantung bila dengar
teringatkan nenek kat umah macam mana
takut terjadi apa-apa kat dia
masa tu rasa lambat sangat nak pukul 6
nak tengok keadaan nenek dan rumah macam mana
bila tau nenek tak apa-apa lega sikit hati

minggu yang penuh dengan dugaan
berdebar-debar sangat jantung ni tak berhenti
dan sekarang da ok sikit
sekarang nak amik mood HOLIDAY !
oshin nak ke Sabah jumaat ni !!!

3 ulasan:

Diyana Norman berkata...

Al-Fatihah..

nak pegi sabah? nk ikot! hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

dugaan-NYA.. brsabar ya.. :)

al-fatihah kepada arwah

Abg Stalker berkata...

takziah adik kpd oshin.g sabah tu jaga dri baik2 ye. :)