28 Januari 2012

berjimba ke melaka


arini oshin ke Melaka
menghadiri jemputan kawen kawan sekuliah kt UTM dulu
memula ada jugak mesej kengkawan ajak teman
tapi last minit semua ada hal
hmmm....

nak kata mengharap tak jugak la
oshin takut kecewa kalau tak jadi
so sebelum jadi macam tu lebih baik tak mengharap kan
jadi oshin memandu sendirian ke melaka

gerak dari rumah jam 9 pagi
tak berhenti kat mana mana pun
jam 11 oshin da sampai kat ayer keroh
singgah Sg Udang dulu amik kawan oshin
nasib baik dia ada
itupun dia ada keje pagi tadi
kalau tak memang sendirian la oshin redah pelusuk melaka tu

ada jugak tanya member lain pasal arah tujuan
so redah je cari jalan berdua
akhirnya sampai jugak rumah pengantin
makanan yang paling best adalah TEMPOYAK
selalunya masa balik kampung je oshin jumpa
kali ni kat kenduri ada pulak kan
apelagi cedok la sikit buat rasa hihi

tunggu sampai pengantin sampai
dah jumpa laga-laga pipi, cium-cium pipi
oshin pun gerak balik
tapi sebelum tu singgah tempat keje member dulu
dah lepaskan lelah gerak pulak ke Tesco Cheng (betul ke)
tapi tak masuk tesco tu cuma pergi kedai sebelah tesco HAHA
cari barang baby untuk assistant oshin yang baru dapat baby

then hantar kawan oshin balik
dan oshin pun mencari jalan yang benar (ngeh3)
gerak pukul 4.30 dan sampai dalam 7.00 petang
tapi kalau ikut tol kol 5 la baru perjalanan sebenar hihi

sekarang nak prepare untuk hari esok pulak
oshin ada bengkel bersama anak-anak muda
ape nak bagi kat diorang eh....hmmm....

Tiada ulasan: