20 Disember 2011

treatment braces 2

assalamualaikum...

setelah 4 hari oshin tak hapdet arini oshin dengan rajinnya hapdet okeh. oshin nak citer lagi pasal treatment braces lagi. sepatutnya appointment semalam pagi. tapi oshin tukar arini sebab ingatkan semalam nak merayap dengan family. tapi dok memerap je kat umah.

so macam biasa appointment pukul 10. oshin terlewat beberapa minit. nasib baik masa sampai tu cuma ada sorang lagi patient tengah tunggu. mungkin dia check je kot sebab tak lama. lepas tu nama oshin dipanggil. doc ni best. pembantu pon best. ramah tamah buat oshin rasa selesa.

mula mula doc check gigi oshin. doc kata gigi oshin da berpusing pada asalnya. dan doc nak betulkan kedudukan bracket. lepas tu doc cabut dawai dan bukak bracket. masa tu takde la sakit sangat. lepas tu yang buat sakit bila doc pasang semula dawai yang lebih tebal.

oshin nampak ada dawai pusing pusing. doc kata untuk bagi ruang pada gigi belakang ke depan. ada gigi yang ditekan takdelah rasa sakit sangat. tapi ada yang sampai meleleh air mata ni dibuatnya. memang sakit tak ingat la. huhu. sekarang ni rasa ngilu sangat sangat.

tadi nak makan pon susah sangat. bila nak kunyah sakitnya ya ampun. memang betul kata kawan kawan. lepas ketatkan braces boleh makan bubur je. sebab nak kunyah menyakitkan tak hengat. haish. tapi oshin ni tekak nak besar je. nak jugak makan yang sedap sedap. hihi.

kali ni oshin pilih kaler biru pulak. hihi. macam buruk sikit la susunan kali ni. siap ada dawai pusing pusing lagi. memang orang lain kalau tengok mesti pandang pelik. huhu. takpela. untuk sementara je kan. sendiri cari pasal sendiri tanggung la. wakakaka.

2 ulasan:

Cik Syue berkata...

sbr ye dear,, nti bile dah bukak, so nice ur teeth! :)

zareliqa afiqa berkata...

uwahhh! rasa cuak lar pulak nak pakai.ngeee :D nak pakai ker tak nak..nak pakai ker tak nak..huhu