27 Disember 2011

journey to singapore - part 1

assalamualaikum....

seperti yang oshin janjikan semalam, oshin nak kongsi dengan korang perjalanan oshin ke Singapura dalam sehari. tapi buat by part la. baru syok sikit buat korang ternanti-nanti. ngeh3.

memandangkan hari Sabtu aritu oshin berkerja dengan dedikasi. lepas maghrib baru oshin gerak ke JB rumah paklong oshin. stay bermalam kat sana sebab nak mintak tolong cousin oshin, Kak Marya untuk hantarkan ke JB Sentral subuh esoknya.

teringat staff KTM bagitau kene ada 30 minit sebelum bertolak. pepagi buta oshin da bangun. lebih kurang 5.15 oshin tersedar. nasib baik sedar kalau tak memang nan hado lerr nak ke Singapore. haha. eh, lupa nak bagitau. oshin ke Singapura naik keretapi. ngeh3. 1st time ni nak naik tau. tambang dari JB Sentral ke Woodlands CIQ dalam RM3 je. murah tak ?

so tiket oshin pukul 6.30 pagi. sebelum tu kene pergi bahagian imigresen dulu untuk cek passport. da selesai terus ke bahagian menunggu. lama jugak la duduk kat situ. pagi tu cuma ada 5 orang penumpang je termasuk oshin yang nak ke Singapura. bila urusan penumpang dari KL da selesai baru kitorang dibenarkan naik train. oshin pon carilah coach yang ditulis dalam tiket.

oh ye. oshin pergi dengan dua orang kawan. diorang ni dari KL. oshin je la sensorang dari JB. main redah je sepanjang proses sebelum naik train. sampai je depan pintu kawan oshin, Azmi terpacak depan pintu. wakaka. mana tak nya dia ingat oshin tak jadi follow. al-kisahnya oshin ada anta mesej cuma nombor yang dia bagi salah. sebab tu dia tak dapat apa-apa mesej. yang oshin pulak kesengalan tak bagi nombor phone kat dia. nasib baik jumpa kat train tu.

excited u olls dapat naik train 1st time. walaupun perjalanan cuma 5 minit je. tapi merasa la jugak naik keretapi. haha. jakun tak ? lepas ni sambung lagi eh. da panjang sangat nih. nanti korang bosan pulak. to be continued ......

6 ulasan:

normi nieza berkata...

wah...nak tgk gambar..tak nak baca citer..haha

Oshin berkata...

hahaha nanti la kak..sikit2 dulu..kalau tak sabar tengok kat fb oshin ye

Abg Stalker berkata...

bole plk cte tergantung sgt ni oshin :D jgn lpe tepek gambau. :)

Oshin berkata...

saje bg saspen kui3

fatma~ berkata...

crite paling sengal aku bace ni weyh!!hahahahahha

Oshin berkata...

cis..ko kata cite sengal..punye la aku nak feeling cerita hahaha nasib la..aku nk story setiap detik..tu yg panjang isinya...