30 November 2011

kenapa takde bloglist ?

assalamualaikum...

oeh la oshin pendek kan cite. boleh ke ? haha. cenggini al kisahnya. dulu oshin memang ada letak bloglist kat sidebar dan mennu belah atas tu. tapi tak lama lepas tu blog oshin kene malware.

ada blogger yang bagitau. tapi oshin tak pasti la pulak siapa. *lupa sebenarnya* tapi oshin anggap benda remeh je la sebab orang lain kata ok je. so oshin pon rilek yilek saje anggap macam takde ape ape.

then ada lagi blogger lain yang tegur. blog oshin ada malware. diorang suh remove. oshin ni nama je budak sains komputer tapi banyak lagi benda yang oshin tak tau. haha. so oshin pon menjalankan siasatan secara terperinci. haha. poyo la pulak kan.

oshin dengan selamber nye tweet la kat blogger twitter pasal benda nih. sapa je la yang ada n oshin ingat. oshin mention je la nama diorang. so salah satu caranya diorang suruh remove bloglist. so oshin pon macam burung belatuk remove la kedua-dua bloglist yang ada.

cenggitu la al kisahnya. sejak tu oshin macam fobia nak letak bloglist. haha. *leh ke macam tu* tapi mungkin nanti oshin letak balik kot. cuma tak tau la bila masanya. tungguuuuuuuuuuuu.

4 ulasan:

BeloG MTT berkata...

Ohh gitu caranya kalau ada problem cmtu ehh? Noted ! :)

^^eKaTiKaH^^ berkata...

kite pun takut nak letak bloglist kat blog...sbb tu kite tak letak..hee :)

PeJuAnG CinTa berkata...

owh.. begitu la kisah nyer ye ..

Oshin berkata...

ini salah satu nye kot hihi kadang kadang entry yang kita copy paste dari mana2 website pon boleh kene malware