5 April 2011

:: nak kawen takde calon ::

~ assalamualaikum my LoVe ~

nape eh ngan entry kali nih. haish. ni la dilema aku sekarang. kalau ikutkan takde la kisah sgt kot pk hal kawen mawen nih. tapi disebabkan tetibe aku dapat kejutan budaya elektrik kejap tadi. kat mana kene? mak aku la yang hulur wayar letrik tuh. haha. aku memain je la. takkan la mak aku nak kill die die anak dia plak kan. huhu.

aku : mak, kawan 'saye' (panggilan manje dirahsiakan. haha) yang nama A tu nak kawen hujung bulan nih.
mak : abis tu yang N (nama panjang dipendekkan) bile plak nak kawen?
aku : ada 2 nama N..satu KN..lagi satu N... (sambil tersengih)
mak : mak sebut N...takde K pon kan...
aku : ............................... (terkedu tanpa kata)

aduhai mak aku nih. macam la dia tak paham anak dia nih takde calon. huahuahua. calon dulu da kawen. lagi satu da pergi untuk selamanya. huhu. (tetibe nak nangis lagi).
memang la ada niat nak kawen tu. tapi sampai sekarang belum ada lagi yang berjaya menembusi hati aku nih. peh ayat takleh blah. nak muntah? sile la ke tandas umah oke. haha. ada la jugak jejaka-jejaka yang konon macho (ahaks) cuba menerobos usus aku nih. tapi still tak berjaya untuk bukak hempedu aku lagi. haha. tunggu putera kayangan la kot. hehe. kalau yusry kru ke baim wong ke yang datang. takyah aku pk dua kali. sekali propose terus aku terima. haha. bukan mata $$$ tapi mata @@@ <~ pk la sendiri ek. haha.


konon frust la bile mengenangkan cinta tak kesampaian dulu. kalau tak da kawen skang ni. haha. tapi da ketentuan Allah kan. mungkin DIA nak bagi aku yang lebih baik. ngee. tak sabar tunggu detik itu. haha. aku pon tak pk sangat walaupun memang pk ari-ari. haha. tapi takpela. lets enjoy ourself kan. takyah nak pening-pening pk hal nih. selagi masih single mingle lady nih. enjoy la puas-puas. ngeh ngeh.




2 ulasan:

EimaruSi|ence™ berkata...

jangan jual mahal sangat yah..nantri melepas lagi...
yang [enting cari yang ade background agama yg baik. keluarga yang baik2 juga.
baru leh bimbing kita. jangan dah kahwin kita yang bimbing dia plak.
masa tuh, nak nyesal pon tak suda.

osHin berkata...

bukan masalah jual mahal cik eima...bile ati tak terbukak lg and rasa kurang selesa, mmg susah nk terima...huhu