3 April 2011

blog ini aku rasa patut popular laa...


ehem. sekali lagi nak join segmen bersama Ben Ashaari ni. hehe.
jom join sama :)

Berikan 5 blog yang korang rasa patut popular dan kenapa korang rasa blog tu patut popular

Pada pendapat korang , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ?

ni pendapat persendirian aku la ye...
  1. rajin blogwalking ke blog-blog lain
  2. memberi komen atau tinggalkan tapak kaki jejak di shout box blooger tu (kalau ada la)
  3. update entry yang menarik dan cara penyampaian ikut cara sendiri
  4. ping blog ke fb, twitter atau mana-mana grup yang ada khas buat blogger
  5. join contest atau segmen macam yg saudara ben buat ni ^__^
Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa ?

popular atau tidak sesebuah blog tu terpulang kepada penilaian diri tiap individu. ada individu yang buat blog ni hanya untuk suka-suka dan jadikan ia satu tempat meluahkan rasa yang terpendam. ada juga yang ingin mencari ilmu dan kawan - kawan di alam maya ni sebagai tempat bertukar pendapat dan kongsi ilmu. bila blog da popular ia jadi satu bonus pada individu tersebut dan membantu beliau untuk naikkan trafik blognya. ^__^

6 ulasan:

fahmie firas berkata...

Jumpa awak di Blog Ben Ashaari
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

pRiNCe berkata...

bukan seng nk wat blog jadi feymes kan...
bnyk kna berusaha...
pe2 hal..sy doakan kite sume jadi feymes...:)
muahahaha..

Lulu caldina berkata...

ngee blog sendiri pun memang tak kurang hebatnya

osHin berkata...

fahmie : salam perkenalan jugek...hee..saye masih baru nk blaja lagi...entry pon ikut suke je..hehe. anw thanks..nnti saye singgah oke :)

prince : tau xpe...ari2 pk camne nk ramai kan kawan n fofular...muahaha *perasan da datang :p

osHin berkata...

lulu : sapa lg nak puji blog sndiri kalau bukan diri sndiri kan..haha

KRL kaprileader berkata...

mencatat ulasan d sini