13 Januari 2011

.:: memalukan saya ::.

Malunya saya . . . nak tau kenapa ? ? ? beberapa hari yang lepas, macam ari2 biasa la aku nak pegi keje . . bawak la kete ayah aku yang bosar dan panjang tu . . nak tau kete ape ? ?

ni la kete yang selalu aku drive pegi keje ^__^

so, masa nak kuar dari perkarangan umah tu, ada la satu van ni benti kat tepi jalan . . so, jenis aku ni kalau nampak org yang kurang dikenali akan mula curious la . . bertambah curious aku ni, bila orang ni dok pandang2 la kete aku . . so, dalam hati ni memang da lain macam . . doa la supaya umah aku tu selamat huhu then aku drive macam biasa . . memang macam takde ape-ape la...

sebab apa aku tak rasa apa-apa ? tiap kali benti kat traffic light kebetulan belakang aku takde kete benti pon . . so, aku drive je la kan . . sampai je depan hospital tibe-tibe ada kete lalu sebelah aku main hon . . aku buat tak tau je la . . tapi bila org dalam kete tu da pandang-pandang pastu senyum-senyum pandang belakang, aku naik heran . . aku pon pandang la belakang lagi . . sedangkan masa kuar umah tadi aku banyak kali pandang belakang macam takde pape . . dan korang nak tau tak aku nampak apa ? ? ?

hanya gambar hiasan semata-mata ^__^

aku terpandang satu benda putih kat atas bonet kete . . rupa-rupanya aku tak perasan ada HELMET kat belakang ! ! ! ! uwaaaaaaa . . . memang tebal aku rasa muka masa tu . . adoi . . macam mana la aku boleh jadi tak teliti time macam ni . . then aku baru teringat pagi tu adik aku ada kuar ngan kawan dia . . maybe dia malas nak masuk uma n letak helmet so dia tinggal je atas kete . . dan atas kecuaian aku tu, aku pon bawak la kete ngan helmet atas bonet . . malu ! ! !

aku terus park kete kat tepi and cover line baik punye . . hahaha . . bile aku tengok da takde kete lalu lintas, aku kuar la tapi bukan ikut pintu driver, ikut pintu co-driver . . muahahaha . . malu punye pasal ! sanggup kuar ikut pintu lain hahahaha hari paling memalukan ! ! !

Tiada ulasan: