27 April 2010

~ MYSELF ~

Sepatutnya awal2 lagi mase buat blog ni aku kenalkan diri kan hee....tp ni da msuk post yg ke-20 bru nk citer hehehe tp rasanya sebelum ni aku da post gmbr2 fmly aku kan...cume secara detailnya xla....ape nk cite ekk...nk mule dari mana..??? rasanya aku start dri diri aku sndiri la...(mcm nk buat profail kt buku skrap plak) :p
Tanggal 16 Jun 1986...pukul 10.15pg terdengarlah tangisan seorang putri yg comel (wahh...perasan!!!) ....dilahirkan di hospital Pontian...x tau la wad mana...wad bersalin la kan ahakss...adeyy..byk tnye plak...ape yg aku tau..masa lahirkan aku, mak aku tumpah darah...terpaksa cari darah nk tmbh balik....patutla aku ni lain mcm je dari yg lain hahaha ampunkan sy mak!!!....sedara mara aku kata masa kecik2 aku la yg paling putih skali antara ramai2...sbb tu org panggil aku OSHIN sbb da mcm anak jipun...hee...tetap melekat smpai skarang WALAUPUN aku skarang da GELAP....hahaha.......xdela gelap sgt kot..sawo2 matang jekk...hehe kdg2 rasa bangga la jugak kan...da besar2 ni ada jugak yg pnggil aku oshin walaupun .........tettttttt...yg penting kecomelanku masih ada...kan...kan....(perasan lagik!!!!)
aku mula masuk skola umor 5 tahun kt kindergarden (skul cine tau)...ni hao ma?? wo hen hao...hee...da byk aku lupe la...sbb blaja setahun je kt situ...then, aku masuk tadika kemas...setahun gak...kt sini la aku mule kumpul kawan2 tp skang ni aku da x igt sapa kawan2 aku...except jiran sebelah umah aku ni...haha 1 peristiwa yg x dpt aku lupekan smpai bile2..nk tau x ape peristiwa tu...hee...kwan aku ni gigit tgn sorang budak sbb bdk tu paksa die g gereja tp die xnak...abis kene gigit..esok mak die dtg ckp nk tukarkan ank die skola lain hehe peristiwa ni jadi masa aku skola cine tu...x silap aku bdk yg kene gigit tu namanya aniza...hehe (agaknye la kot)...n yg gigit tu namanya KRISHA... :)....kami masih berkawan sehingga kini n die salah seorang my BF...
then masuk skola rendah plak...aku skola dri darjah 1 smpai 6 kt skbp ataupun sek keb bandar pontian...aku syg sgt kt skola nih...kt sini la mcm2 yg aku blaja...n paling manis bila aku melibatkan diri dlm aktiviti skola smpai peringkat negeri...mmg best la...aku masuk pertandingan muzik...main recorder...peringkat negeri tu kitorang dpt no 3...jadila kan...usaha da sehabis baik..cume rezeki x berpihak kt kitorang...then, aku try gak masuk debate eng..tp perasaan malu n gemuruh aku ni tebal sgt2...teks da disediakan...cme tinggal hafal je...aku dpt baca beberapa rangkap je..hehehe dapatla saguhati...bergema la jugak nama aku kt perhimpunan skola kan...hahaha selain tu aku ada masuk tarian jugak...x silap utk hari ko-q kot...urmm...pastu aku jadi pengawas perpustakaan...tp kan rasanya aku x pernah dipanggil utk bertugas hahaha men tipu jek aku nih...dlm akademik plak..aku dpt naik pentas 3x..first masa darjah 3..aku dpt hadiah utk m/pelajaran terbaik utk ENG (masa ni la aku mule minat subjek ENG)....then darjah 6 utk subjek KAJIAN TEMPATAN (tp yg ni aku x minat hahahha)...the best thing!!!! aku dapat 5A utk UPSR!!!!!!!!!! seronok sgt masa tu...dpt ganjaran dari skola...x silap aku rm50 hehe trime kasih cikgu utk semuanya....
lepas UPSR aku menjejakkan kaki ke skola menengah....mule2 daftar kt sek dato' penggawa barat...depan umah jek...hehe tp x smpai 2 minggu aku tukar ke kota tinggi...aku dpt twrn ke sms kota tinggi...bertambah lagi kawan2 aku kt sini...bukan setakat 1 daerah tp hampir 1 Malaysia ada...kt sini aku cube belajar berdikari..tp hampeh...kebanyakannya aku x dpt buat...first time kt skola, masa mak ngan ayah balik aku x tak rasa nk nangis pon...tp sbb tgok org lain mcm nk rak nangis kene tinggal aku buat2 sedey la (air mata x kuat pon :p)....aku pelik la...mcm la xkan jumpe smpai bile2..hehe kt sini aku mcm lone ranger sket...x byk sgt kawan..aku cari musuh ada la...haha kalo ikutkan aku xnak ingat ape2 pasal skola ni...n aku rasa x byk pon kenangan yg aku ingat masa kt skola ni...kecuali dlm beberapa hal je la...
kt sini aku kenal kak ina, abg im, abg syukor, musal, zeti, ain...org2 ni la antaranye yg byk tlg n bantu aku...x penah kisah dgn situasi n keadaan aku...x penah nk pulaukan n sindir aku...diorang berkawan ngan ikhlas...selalu tegur jika aku ada wat silap...satu skola kenal kitorang (especially musal)...kemana-mana kitorang akan bertiga...sgt sekepala hehe....aku pun baik ngan fmly diorang...tp skarang ni susah da jmpe diorang..masing2 bz...emm...lain kali aku cite pasal diorang ekk..
aku skola kt situ smpai form 4 jekk...dlm bulan 9 aku pindah smule kt skola yg aku msuk 2 minggu tu...masuk sini aku jd perhatian la plak..huhu first of all mestila sbb budak baru kan....yg keduanya sbb abg n adik aku pon ada kt sni...so, mana2 awek yg suke kt abg aku tu mule la rapat2 ngan aku...konon nk buat jd adik ipar la kan..ahaks...nk pulak aku wakaka pastu ada plak yg smpaikan kt aku..ada budak suke kt aku...what???? ada org suke budak busuk n hitam mcm aku ni ker...waaa...tidak ku percaya...hahaha korang mesti x caya kan kalo aku kata aku x penah cintan cintun smpai abis skola...hahaha it's TRUE...abis skola bru la serius...kalo stakat minat2 tu biasala...lebey2 x minat ar...balik pd topik asal...klas aku kali ni serius gempak...i LIKE them so much!!!! everything kitorang buat sama2....i miss that moment so much....

p/s : mcm pnjg plak entry nih...nnti aku post entry baru larr...smbungan utk cite ni ekk...TO BE CONTINUED....

Tiada ulasan: