28 April 2010

continued........

hi geng....=)..em kali ni aku smbung post yg lepas k..tyme skul kt sek dato' tu..aku msuk klas 4 n 5 cemara...majoriti klas ni dak cine..even cmpur tp kitorang leh get long la..boleh gurau2 n tlg satu sama lain...i LOVE dis clazz so much!!!...dak gurl mlayu cume 9 org...boy mlayu 6 org x silap aku hehe n salah sorang antara tu ada yg minat kt aku waaa...TOP SECRET okey!!! sejak tau pasal perasaan mmt ni aku cbe larikan diri...jahat kan hahaha tp die ni bdk pandai la..ye r..aku x minat cintan2 nih tu psal malas nk lyn...kdg2 aku saje buat die skit ati..nnti kalo die bad mud aku tau la pasal ape hahaha smbung blik...dak mlayu klas ni mmg unite sesangat...sesangat la happening smpai pening2 dibuatnye...paling best tyme waktu rehat...kami segerombolan jalan same2 ikut blkg bgunan makmal (shortcut g kantin)..hehe then, kt kantin kitorang akn pilih satu meja yg sepatutnye leh muat 8 org jek..memandangkan kitorang 9 org so, selit2 je la...majoriti bdn pon comel lote hehe...cite pasal kantin..mknn yg pling aku suke MEE REBUS...sedap giler la...ngan kuah yg sgt pekat..pastu tuang plak sambal kicap yg HOT...pehh...termimpi2 beb...hehee (meleleh plak air liuq nih!!!) hekhekhek...klas kitorang ni mmg kecoh...tyme cikgu xde mmg bising haha penah skali kene tego ngan cikgu hamisah...(cikgu BIO nih...btol x ek name die...ingat2 lupe lak)...byk lg kenangan aku ngan dak2 klas nih...tp nnti2 la aku msukkan ek...spesel topik of 5 CEMARA!!! hehe
pas SPM aku dpt masuk matrik...merantau ke negeri org plak...tp x jauh mane la sbb kt kg aku jugak...aku dpt matrik K.Pilah kt N9...aku dpt kos sains fizikal...konon2 boleh jd engineer la...tp hampeh...wakakaka klas aku F1P7...dak2 die pon boleh tahan happening...very the unite la...i LOVE them too!!!!...kt matrik ni setahun je..but until now kitorang leh talk together2...n u know what!!!...da 3 org my fren kawen...sorang da 2 bby + 1 dlm perut....sorang bru je dpt 1 bby n the other 1 otw...pehh..cepat korang kan...aku jeles...huhu n ape yg aku dgr2 sorang lg klasmet nih da engaged tp x tau la btol x coz mmg lost ngan die huhu....byk kenangan yg aku dpt masa kt matrik nih...antaranya aku da mule BERCINTE!!!! wakakaka (shy2 cat larrr...) but cinta jarak jauh...smpai skang aku x jmpe mamat tu lg...pelikkan...x silap aku msuk 2010 ni genap 6 @ 7 years kitorang kawan...n x penah jumpe lg smpai skang...msg n call pon da xde except once a year...time besday die hahahaha kire first LOVE gak cume x kuat sgt kot hahaha tp rasa la jugak mcm mane perasaan cintan cintun tu ahakss....goli den... ;p
lupe plak...sebelum matrik aku ada keje jap...tau x aku keje mane...??? aku keje kt BUTIK PENGANTIN...wakakaka xleh blah la...akak tu kata kalo tau jahit ok la ada jugak keje nk bg..so, die bg gaji berdasarkan bju yg aku siap jahit...aku pon lupe bape upah die....tp kejap jek..x smpai 2 minggu kot...penat tau...masuk 8.30 pagi balik 9 mlm huhu mmg letih...sabtu ahad xleh cuti coz tokei aku tu sibuk ngan tempahan org kawen...aku kene jage kedai...kdg2 kalo x jage butik aku kene jage kedai perabot die...perabot jati tau...pagi2 dtg kene lap2 n belai2 perabot2 tu...leceh btol hahaha smbil jage kedai smbil menjahit manik...ciss keperempuanan la plak kan...hahaha ok la tu pndai gak aku buat keje2 sopan ayu nih kan...hahahaha pas matrik plak aku amik lesen kete...ada gak cite pasal amik lesen nih...tp lain post k... =)....
pas matrik aku dpt offer ke UTM kos sains komputer...serius!!! aku x minat kos ni langsung huhuhu xde dlm senarai plak tu...nasib baik UTM ada dlm list...x merasa nk blaja kt luar negeri hahaha merantau setahun je la...huhu rasanye my MOM mmg x bg aku merantau jauh2 sbb aku ni jenis langkah panjang mengalahkan galah yg panjang wakakaka pantang terlepas merayap je la...aku ni kuat berjalan...hahaha pening parent aku...nasib baik x kene perintah berkurung...kang jadi mcm ati aku ni rasa terkurung jek..erkk apekah??? xde kene mengena ok!!! study kt UTM selama 3 tahun setengah...patutnye 3 tahun jekk...yg half tu pepaham la ekk wakaka tu namanya bdk pemalas hahaha kantoi stgh sem...tp alhamdulillah skang da berkaya!!!! erkk...berkaya??? silap la...BERJAYA!!! hehehe tq to all my lecturer...(smpaikan lect pun kenal aku sbb kdg2 suke ponteng klas n x wat assignment hahaha) mmg giler aku dlu...mentang2 dok hostel mmg panjang langkah...WALAUPUN dlm johor gak hehehe smbil merayap mate ni tetap melilau kiri kanan takut jmpe insan2 yg dikenali hehehe (takut kantoi beb!!!)
da abis belajar nih mcm biasalerr....test market utk cari lobang2 keje tmbh poket yg k0song nih~~~~hehehe first keje kt pasaraya...jd promoter...peh..penat x hengat larr...masuk 10 pagi balik 10 mlm...mcm keje butik dulu tu..x smpat nk tgok tb or jenjalan n merayap...cuti bape kali jek dlm sbulan...hmm...yg sedeynye bile family berjalan2 aku kene tinggal!!!! waaa~~~~~~~sadis sungguh....terpaksa berkorban huhuhu tp keje kt situ pon dlm sebulan je hehehe n masa tyme keje situ ada la peristiwa yg menyayat hati buat aku...jeng..jeng...jeng....apekah???? tettttttttttttt...........pas keje situ aku dpt keje lain...n itu la keje aku smpai skarang nih hehehe setiap tahun..eh bukan...setiap hari makin bertambah kawan n scandal dlm hidup aku wakakakaka (ada kerr yg nk jadi skendel aku???) tipu jekk...sapa la nk kt aku nih kan...but now korang da tau kan sape buah hati kekasih pengarang jantung aku wawawawa gedixx~~~~~~~~~~hahaha rasanye itu je dulu kott...yg len2 tu aku update nnti ea...tyme2 aku rajin nk menaip kerr...tgh boring ke..aku citer lebey lanjut citer2 zaman mude2 aku dulu (waaa...da tue ke???) hahaha xdela tue sgt kan...comel tu tetap aderrr....wakakaka perasan x hengat...poyo!!!!!!!!!!!!

p/s : aku SAYANG korang!!!!!!!

Tiada ulasan: