8 Jun 2015

Dilema : Nak Pakai Baju Apa Pergi Kerja

Assalamualaikum,

Sejak tukar kerja ni, Oshin memang dalam dilema. Tapi rasanya dilema semua wanita kot. Hehe. Dalam gerobok tu kemain penuh baju tapi tetap rasa takde baju nak pakai. Hmmm.

Lagi lah kalau kerja gomen ni. Ermmm. Hari-hari of coz kena pakai baju kurung kan. Dah lah Oshin ni pesen yang baju kurung cuma setahun ada 2-3 pasang je. Kahkah. Mana tak nya, kerja dulu memang jarang sangatlah pakai baju kurung.

Oshin prefer dress atau blouse atau baju korporat. Kadang tu main sebat je pakai t-shirt lengan panjang janji berpakaian kan. Hahaha. Kalau datang rajin memang dah gosok cantik je baju kurung ni. Kalau tak, memang cari yang tak payah gosok. Capai terus pakai. Kahkah. Tak senonoh kan.

Sekarang ni proses mengumpul baju kurung lah. Dapat yang murah tapi nampak cantik dan gojes pun Oshin okey dan akan beli. Jadi, siapa yang ada masalah dilema macam Oshin ni?

4 ulasan:

Che Wan AlFateh berkata...

sama la..tadi pun masa tgh gosok gg duk pk gak baju mana nk pakai...bukak lemari kemain byk baju..tp konpius...baju kurung mmg xbyk...malas g tempah sebenarnya..kalo yg ready made pun kekadang size xkena...quite complicated...=) =)

Nurzakiah Hanum berkata...

singgah pagi
sory hr nie x de mood nak BW, demam x baik lagi ..
office sejuk beku... hehe

Normi Nieza berkata...

cik nor lak mls nak iron baju..:)

adarain berkata...

Ak pun sama pernah mengalami macam ni. hahaha.