13 April 2014

Ticket Parking Hilang!!!

Assalamualaikum,

Entah kenapa hari tu kelam kabut sangat.
Kejadian berlaku masa hari Jumaat baru ni.

Oshin ke Angsana jalan-jalan dengan family Sabah.
Tak pasti kenapa Oshin kurang peka masa tu.
Dah pegang tiket tapi lupa letak mana.

Nak kata jatuh tak jumpa lak keliling kereta.
Keluar masuk kereta cari tiket.
Rushing sebab nak amik akak kat airport.

At last buat keputusan bayar je lah denda.
Terpusing-pusing cari tempat nak bayar denda.
Mau setengah jam gak pusing tu.
Rupanya kat tingkat bawah sebelah Gulati's Store.

Tiket hilang, denda RM25 tau.
Nasib baiklah makcik yang jaga tu baik.
Oshin dapat diskaun!
Hehe.

Terima kasih makcik.
Katanya kalau nak diskaun lagi kena bagi nombor telefon.
Oshin tak bagi pun.
Senyum dan cakap terima kasih.

3 ulasan:

Bahrain Ramlan berkata...

Aku kalau tiket hilang memang gelabah dibuatnya. hehe. mahal jugak walaupun RM25 tu nasib diberikan diskaun.
adarain.com

Norliza Osman berkata...

hai oshin....sy paling riasu lai tiket parking ilang.bkn pe...nmpk tak berbaloi.ye la lau ada tiket byr parking kadang paling byk pun baru rm6.tp bila tiket hilang kene denda antara RM 20-50.kalu dah ilang tu nak wat cm ne kan bukan rezeki.

Zara Nurhaidah berkata...

awakk.. jom tuntut namecard + bookmark kat sini. hak awak =) >>>> http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/04/100-peserta-pertama-mr-mrs-hafiezy-mini.html