6 Julai 2013

Preview - The Lone Ranger

Assalamualaikum.. Jom Oshin nak review filem The Lone Ranger.


Genre : Action/Adventure
RUNNING TIME: 2 h 30 min
STARRING: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Barry Pepper, Mason Cook, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter, James Badge Dale

SYNOPSIS: 
From producer Jerry Bruckheimer and director Gore Verbinski, the filmmaking team behind the blockbuster "Pirates Of The Caribbean" franchise, comes Disney/Jerry Bruckheimer Films' "The Lone Ranger", a thrilling adventure infused with action and humor, in which the famed masked hero is brought to life through new eyes. Native American warrior Tonto (Johnny Depp) recounts the untold tales that transformed John Reid (Armie Hammer), a man of the law, into a legend of justice-taking the audience on a runaway train of epic surprises and humorous friction as the two unlikely heroes must learn to work together and fight against greed and corruption

(Oshin salin dan tampal dari website TGV ni. Haha)

Oshin bagi 9 bintang untuk filem dari 10. Serius takkan menyesal punya kalau tengok. Sebuah cerita dalam cerita. Akan ada part macam korang pening sikit sebab tengah syok layan tetiba balik semula ke orang yang bercerita. Ada part komedi yang memang tak boleh blah. Lagi-lagi part Indian man tu bercakap dengan kuda. Part tak logik pun boleh bila kuda tetiba atas bumbung. Haha.

Apa pun Oshin memang nak suruh korang pergi tengok juga. Haha. Ikut plan asal nak tengok Despicable Me tapi sebab dah terlepas waktu tayangan tu yang pilih The Lone Ranger ni. Memang tak rugi lah 2 jam 30 minit tu. Suara kitorang je yang galak gelak banding orang lain. Haha. Jangan tak tengok tau !

Tiada ulasan: