30 Ogos 2012

Saya nak duit raya Cik Misya!!!

nak tau kisah Oshin dan Duit Raya ?

nak story panjang ke pendek eh. ala, korang baca je la ea. demi tuntutan mengikuti contest dari Cik Misya. hehe. dua tahun lepas tak silap ayah Oshin first time kasi duit raya kat anak-anak. sebabnya masa tu sorang anak dia iaitu abang Oshin dah kawen. jadi merasa la dapat RM50 dari ayah. weeee LOVE ayah.

tahun ni dapat duit raya dari mak pulak. hehe. nilai tetap sama dari dulu sampai sekarang. RM50 (jangan jeles). memandangkan dua orang adik beradik dah kawen maka chance dapat duit raya memang terserlah. ngeh3. kalau pergi umah sedara mara, ada jugak yang dapat, ada yang tak dapat. memandangkan tubuh badan Oshin ni da tahap budak PMR maka ada la sedara mara yang tak pasti Oshin ni dah berkerjaya atau masih sekolah. tetap menghulurkan duit raya. hoyeahhh !!!

ada jugak yang baik hati meng'offer' nak duit raya ke tak. dan Oshin ni kira muka tak malu jugak la. walau umur da layak berumahtangga masih jugak menadah tangan mintak duit raya. hahaha. lepas tu siap la kena perli dengan pakcik makcik :(

alhamdulillah ada la rezeki sikit bulan Syawal nih.

Oshin nak tanya Cik Misya
Raya tahun ni tema apa plus ada buat collection tak atau kena keluar ongkos ? hihihi

Oshin nak ucapkan ;
Selamat Hari Raya
Hari Untuk Kita Bersukaria
Selamat Oshin Ucapkan
Untuk Kita Hingga Sampai Tahun Depan

Tarikh Tutup :
31 Ogos 2012

7 ulasan:

Anum berkata...

rezeki2

~AiMi SyAhiRAh~ berkata...

Salam Oshin.. Thanks for joining my contest. Tapi ada satu syarat Oshin tak penuhi.. Tak jadi my follower. Dah cukup syarat nanti saya listkan blog oshin dalam entri saya k. Soalan tu pun takleh jawab lagi dear..;)

Oshin berkata...

eh lupa plak nak follow...jap ea oshin jadi follower :)

Afasz berkata...

byk gak dpt duit raya..... :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah berkata...

Assalamualaikum, is singgah dari Segmen Saya nak duit raya Cik Misya!!!, is dah follow sini nanti jemput lah singgah blog is yer? http://iskandarx.blogspot.com/2012/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

~AiMi SyAhiRAh~ berkata...

Salam dear.. Thank you for joining my contest.:) Jawapan kepada soalan : Tahun ni raya tiada tema. Warna campur-campur. huhu.. Now dah kerja, its time for me to give Duit Raya kepada org lain. Tapi ada juga yang bagi duit raya kat saya sebab saya ni macam budak sekolah. hehe..:) Jom singgah entri terbaru saya..=) http://www.aimisyahirah.com/2012/09/doa-apabila-hati-disakiti.html

Nur Liyana berkata...

Salam.
Bagi yang ada blog
dijemput untuk menyertai GA kami di:-
http://homestayskudaijohor.blogspot.com/p/ga-homestay-alya.html