13 Julai 2012

Tioman In Memory

aduhai da berkepuk kot citer neh . haha . maaf lah kengkawan ku sayang . cewah . rasa disayangi tak . tak ? takpelah . Oshin sayang diri Oshin jep . wakakaka . actually da lama nak hapdet tapi mood da terbang di bawa angin laut kat Tioman . ececeh .
meh la layan gambar yang tak seberapa banyak ni . bila da bercuti of coz la tak rasa nak amik gambar sangat . rasa nak layan blues sensorang je . kebetulan sampai sana line Digi sangat hampeh . tengok henpon nampak EMERGENCY CALL saje . punah harapan sesiapa yang nak call and mesej tu . haha .

tapi yang seronoknya boleh wifi kat situ . oh ye ! Oshin duduk kat Sun Beach Resort Kampung Genting . memang best ! sebab ada WiFi . haha . jom layan sikit gambar Oshin snap okeh !

pintu masuk jeti

oh ye ! masa tengah tunggu masa nak naik feri ke pulau , Oshin ternampak seseorang kat sini . nak tau sape ? hee orangnya adalah Nita Hamzah . kenal tak ? beliau sekarang suka diving . Oshin ada gak tweet ngan dia . cuma masa kat jeti tu macam segan nak tegur hihi sebab Nita tengah borak ngan kengkawan dia . insyaAllah lain kali kita jumpa ea sis :)


kami naik feri jam 8 pagi . lebih kurang 1 jam setengah perjalanan ke Kampung Genting tu . dan destinasi kami adalah yang pertama . masa sampai tu Subhanallah pemandangan dia sangat cantik ! air sangat jernih dan sangat tenang hati bila pandang .

cantik kan ?

memandangkan kami sampai awal so lepak la dekat receptionist dulu . nasib baik la ada wifi . takde la boring sangat kitorang . haha . dan receptionist tu jadi port lepak kitorang bila dah takde tempat nak tuju . haha . untuk 1st day tu memang free activities . so terpulang pada kitorang nak buat apa . eh lupa nak bagitau . Oshin ke Tioman ni dengan akak dan kazen Oshin . kami berlima je . pergi hari Khamis dan balik hari Sabtu . so petang tu kitorang just jenjalan melihat alam . cewah .

disebabkan kelaparan dan tunggu waktu makan pukul 7.30malam so kitorang singgah kedai makan dulu . petang tu alas perut makan roti cheese . marvellous . lepas tu just lepak tepi pantai je . Oshin layan wifi kat tepi pantai yang lain pergi berendam dalam laut . wakakaka . motif ? itu adalah rahsia .

so far makanan yang dia hidangkan memang sedap la . malam tu macam biasa lepak receptionist sambil layan wifi dan tengok NadaCinta . haha . serius tak boleh missed cite tu langsung sekarang . (hampeh tak) . esoknya baru la start aktiviti kami . apelagi kalau bukan snorkelling ! yeah ~ pepagi jam 7.30 kitorang pergi makan dulu . haruslah melantak nasi lemak yang sedap . haha . ada 3 bot yang pergi pagi tu . 3 destinasi pemandu tu bawak tapi Oshin lupa la nama dia haha jangan marah .

eh apa kata layan gambar je . u ols mesti malas nak baca panjang-panjang kan . sebab Oshin ni kalau menaip memang ikut suka je . lantak la panjang ke tak . sebab Oshin memang suka menaip panjang-panjang . wakakaka . jom layanz ~

abaikan pipi tembam Oshin :p

anak dara u ols ~

port we ols di waktu senggang

Photo: Body builder yang jaga budak-budak http://instagr.am/p/MIekvgBxyH/
bodyguard kami ~ lalalalala

Photo: Bersama kapal mewahku hahaha
banyak tak kapal Oshin ~ perasan !

Photo: Aksi berbahaya !
kesengetan melanda ~

Photo: Bbq time !!! http://instagr.am/p/MLOqqqhx6c/
makanan BBQ ~ kambing lazat !

Photo: Suasana redup yg damai http://instagr.am/p/MH6jYMhx4e/
cuaca yang sangat mendamaikan

ini je la yang Oshin dapat kongsi untuk u ols ~ tapi gambar masa snorkelling takde lagi . semua pada kazen Oshin . nanti da ada Oshin masukkan okeh ~ hope u ols enjoy walaupun tak menarik . haha .

2 ulasan:

MyMy berkata...

bestnyaaa dapat pergi sana.. hehe insyaAllah ada rezeki nanti, dian pun nak amik lesen scuba diving kat sana hehehe

Mira Adzlia berkata...

seronoknye g pulau...aish...ble nk smpi tioman nih..huhu