30 April 2012

cuti pun kena BERSIH juga

aik, takkan tak abis lagi kot topik BERSIH ni. mesti korang da bosan kan. macam-macam status hapdet kat FB, Twitter, Blog, Myspace (eh ada lagi ke) dan mana-mana je la. mana yang menyokong of coz la rasa puas hati kot. sebab dapat buat kecoh semua. mana yang menentang mesti meluap-luap panas dalam hati kan. apa nak buat. masing-masing ada mulut dan sibuk nak pertahankan hujah masing-masing.

cuma tanpa sedar ada di kalangan kita hanya dipergunakan untuk kepentingan orang tertentu. orang mana ? terpulanglah pada penilaian individu itu sendiri. cakap lebih-lebih kang masuk METRO pulak blog Oshin ni. haha. ai tak ready u nak glamer vogue da vass ni. haha. sangat perasan hokey !

ni da lari topik. tapi ada kaitan la dengan BERSIH. haha. alkisahnya Oshin nak apply cuti nanti sebab ada majlis. so nak mintak cuti kena lah ikut prosedur kan. bila tengok summary wahhh, ada cuti lagi untuk dihabiskan sebelum bulan 11 ni. lepas tu nak apply la. sekali tengok balance tak sama dengan bahagian summary. so Oshin emel la pada pihak berkaitan untuk pertanyaan. ayat mesti sopan dan ada protokol u olls. mana boleh main terjah.

tadi cek masih tiada jawapan. so Oshin target orang tu sambung cuti kot. takpela. tak kisah je. tetibe terpandang mesej dari kawan pasal cuti kene tolak. bukan sikit u olls. ada yang 8-10 hari kot. tak tau nape. takde pulak dapat notis ape-ape. so Oshin cek cuti Oshin. sekali tengok tolak 4 hari. adess. ape kes ni ? konpius suda. sebelum ni macam tu jugak. tapi ada penjelasan walaupun fikir logiknya macam susah nak terima. huhu. so kali ni tunggu je la apa penjelasan mereka.

takkan pakat join BERSIH jugak kot sampai semua nak BERSIH kan. huhu.

Tiada ulasan: