31 Oktober 2011

isu kenaikkan harga tiket TIDAK WAJAR diperkatakan !

assalamualaikum

ha da lama oshin tak celoteh kan. asyik letak gambar jep. kali ni oshin nak merepek sambil luah perasaan yang tak boleh digambarkan macam mana rasanya. haha. *takde kaitan*

baru baru ni kecoh pasal tiket bola yang naik mendadak sampai ada yang buat group kumpul luar stadium semata-mata nak bantah tentang harga kenaikkan tiket. betul tak ? korang salah sorang ke yang join pakatan tu ?

oshin bukan nak pertikaikan apa yang korang buat. cuma oshin mintak korang ber pk kejap eh. sebelum ni masa team dari luar negara datang main kat Malaysia. berapa harga satu tiket ? setakat singgit dua hinggit ke. atau jejak beratus ringgit. oshin rasa korang ada jawapannya kan.

masa tu korang beli tak walaupun beratus hinggit ? komfem la sanggup kan sebab bukan senang diorang nak datang main. so korang anggap tak kisah la berkorban sampai sanggup ikat perut tak nak makan semata-mata nak beli tiket depa.

so kenapa nak bising bising pulak bila tiket naik RM50. tak kene mengena oke. over la korang. and then kalau korang boleh beli tiket ratus-ratus untuk konsert yang ntah hape hape tu. apsal lak tak leh kuar RM50 untuk bola sepak TEMPATAN. wa tarak paham la sama lu orang. haiya =_=

eh terlebih over pulak perasaan oshin nih. haha. jangan marah eh. ni pendapat oshin je la. kalau rasa tak leh nak bantu negara sendiri jangan dok dalam negara ni la. tu la. da manja sangat dengan subsidi kan. bila naik sikit harga da menggelabah biawak. fikir fikir la yang terbaik oke !

Tiada ulasan: