26 September 2011

kenapa lelaki suka ikut perasaan ?

assalamualaikum...

hah ? jangan nak emo dulu oke. oshin bukan nak menghentam sesapa. just nak kongsi pandangan je. * macam biasa la kan *

maksud oshin kat sini lelaki ikut perasaan tu. bila suka melenting tak tentu pasal. tak dengar penjelasan terlebih dulu da nak mengamuk tak tentu hal. kenapa emosi terlebih eh.

setau oshin biasanya orang pompuan yang selalu emosi bila ada hal hal terjadi walaupun benda ni remeh kan. dan orang laki lebih cool untuk hadapi semua ni. tapi ada jugak lelaki yang hormon cam wanita. asik nak emosi jep.

kadang kadang tu bila jadi sesuatu mesti la ada alasan kan. tapi tak sempat nak cerita apa apa da dituduh macam macam. haish. pening nak ngadap kan. tapi untuk yang pompuan. ni pandangan oshin la. kalau berhadapan dengan laki macam ni. jangan ditambah minyak panas oke. biarkan dia cool dulu.

even korang rasa korang patut bagi penerangan sebaik baiknya. diam je. tahankan je dulu. bagi laki tu tenang kan hati dan fikiran. nanti da ok baru story. percayalah. jangan buat keputusan terburu-buru. nanti korang akan menyesal.

* sebab oshin pernah alami benda ni *

kalau sayangkan pasangan korang cubalah terima dan bersabar oke. semua insan kat dunia ni tak sempurna ^___^

psst....rindu tak hapdet dari oshin. hihi

6 ulasan:

Anum berkata...

betul2
kena sabar

Rai berkata...

sama je..laki ke pompuan ke.. kalau jenis tak pandai nak mengawal emosi mmg suka hentam ikut suka..

BeloG MTT berkata...

Dan sebenarnya mereka 'ego' kot.. hehe :)

Si BuDaK KaChAk berkata...

bleh jd gk...tapi wat mase ni alhamdulillah saya xde la terlalu emo sgt...paling tak pun mrajuk je...heheh...

p/s: saje blogwalking...singgah2 la tempat saya...

neway ske ayat yg last...

alongxp berkata...

alaaa...ade je lelaki yg "cam pompuan" awek die lg cool,ade lak tu,yg bile gaduh,lelakinye lak yg nangis lbh2...

Iz.Eusof (Abg Stalker) berkata...

x semua lelaki mcm tu.ada sebab yg mn lelaki jgk ada kala nya hormon berubah.yg x pnh berubah tu mgkn ada mslh dgn dia.samada dia ske mrh2 atau x pnh mrh.depends on him. :)cri lain je klu dpt yg ske mengamuk x tentu psl tu mmg rasukan setan la kot. :P