23 April 2011

ben ashaari cari blog lah !

Santai Bersama BEN ASHAARI

assalamualaikum. kembali kite ke dalam segmen bersama Ben Ashaari. hoho. bajet nak jadi pembaca berita la tuh *eww. jangan nak pasan lebey ye dara. oke kali ni incik Ben buat segmen khas untuk follower bawah 1000. jadi pada sesapa yang follower > 1000 tu pepaham la yep. haha. *mati kene cubit ko jap lagi. haha.

incik Ben bagi 2 soalan mudah. sile la jawap sejujur dan seikhlas hati yep. *poyo di situ.

soalan 1 : siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog ?

oke ni jawapan jujur dari cik oshin yep. memula buat ni cam sesaje je. kononnya nak buat diari la. cik oshin hanya pengaruh diri sendiri untuk buat blog ni. haha. *boleh ke cenggitu? disebabkan pengaruh tu tak berapa nak kuat jadi lama la jugak terbengkalai dan terbiar sampai berlapuk blog ni. huhu. cian die kan.

tapi makin lama cik oshin tengok semakin menarik plak blogging nih. disebabkan kawan-kawan pon da ramai yang ada blog buat cik oshin makin semangat untuk berblogging. dan salah satu sebab tu bile slalu on9 FB asik kene sound je ngan orang lain. depa muak tengok cik oshin kat FB. huhu. jadi untuk pulihkan jiwa raga dan hati terkopek nih cik oshin pon mula la kembali berblogging. huhu.

soalan 2 : siapakah sumber inspirasi anda ?

sape yep pujaan hati sumber inspirasi cik oshin nih. huhu. tak berapa nak ingat la sape mule-mule cik oshin skodeng. tapi paling ketara cik oshin suke jenguk blog cik Elia a.k.a girlfren KFCM tu. pastu skodeng blog Hanis Zalikha. very da gojes woman. suke tengok gambar2 beliau. lepas tu si comel Yuyu Zulaikha, cik epal gonjeng yang suke menternak lemak (comel la beliau nih), tak lupe incik Ben (sebab suke wat segmen) dan jugak  ==JoSrEvAlUtIoNs2011== sebab banyak tutorial yang membantu cik oshin dalam mencantikkan blog  ni. *cantik ke?

blogger-blogger ni antara yang agak femes la di kalangan blogger baru macam saye ni. rasenye bukan cik oshin sorang je kot yang jadikan mereka ni sumber inspirasi kan. ngee. oke la da terlebih plak cik oshin membebel merepek nih. mesti korang rase nyammpppsss kannnnnn. haha.

so cukup la kot kriteria yang diminta incik ben nih. terima kasih la yep sape yg singgah tu. syg korang ketat-ketat. *opss yang da berpunye sile jauhkan diri. yang lelaki pon takleh sebab bukan mahram. eceh. cam alim la plak ko kan. bwek !

30 ulasan:

~C-K-K~ berkata...

Blogwalking kat sini... dtg dri blog ben ashaari... selamat berblogging... salam perkenalan..^^

http://jomkongsistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

manggosteen berkata...

oshin?nama cam drama jepun dulu2..tapi tak penah tgk pon..cuma akak selalu criter je..hahaa

osHin berkata...

memang nama org dolu2 hahaa
nama pnggilan ni dari atok2 sedara..sbb masa baby dulu kulit cam anak jepun..tp skang da macam ank mami hahaha

solo molo berkata...

singgah dari segmen Abg Ben...
selamat berblogging !!!~


http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

sentuhanurani berkata...

dari segmen abg ben juga :)

http://sentuhanurani.blogspot.com/

::Mastura Zakaria:: berkata...

singgah melawat cik oshin...

el-janna berkata...

huhuk hihih haihai huuuuuuuuuuuuuuuuuu
nice!

Azzah berkata...

datang membalas kunjungan

Lady A berkata...

yaya tgl cop tgn kt sni..tq jenguk blog yaya... slm pknalan...guling2 dr blog abg ben...

Shaherah berkata...

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan..

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

zacky ~786~ berkata...

slm perkenalan ~ sy zacky .. hehee..

azizul berkata...

datang dari blog abg ben

jom jadi kawan hehehe
Entri Terkini; Vespa Degil friends

fuuyooh berkata...

salam kenal.. n follow.. dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terpaksa

mizzkechique berkata...

salam ziarah dan balas kunjungan... bersantai2 kat sini... :)

nadiemsharmz berkata...

salam.....golek2 dr segmen pokcik beng....

hepi bloging!!!!

Pembawa_Wacana berkata...

PW tinggalkan jejak di sini...selamat berkenalan...:)

aza berkata...

dtg dri segmen abg ben..

salam ukhuwah dari aza...

:)

mas saari berkata...

salam singgah n follow sini!

Mas datang nak intai2 siapakah sumber inspirasi anda dalam berblog..

anismelon berkata...

singgah sini dari segmen abg ben..salam perkenalan..:)

Wafiy Suzly berkata...

dari blog BA. singgah balikblog saya ok? :D

kalau nak follow pun boleh, terserah pada tuan badan, hehe

http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog.html

nana riduwan berkata...

dtg visit dari abg ben!
jom join 1st GA nana.. :)

aNiss :):) berkata...

awak blogger baru ya?? saya pun same... salam kenal~

Syuxer berkata...

singgah dari segmen ben ashaari(segmen awok blogger baru yer) aka ben ashaari cari blog lah..

singgah dan follow u..salam perkenalan ye..:)

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

aryl berkata...

uish, selamat kenal kenalan~ hehehe

singgah sini lakk http://carutankarutaryl.blogspot.com/

osHin berkata...

salam kenal utk sume !!! :)

MissNaL berkata...

salam perkenalan dan singgah oshin..=)

http://ciknalspeaking.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

Pemuda Haparan berkata...

singgah dr blog abg ben...

iemah berkata...

membalas kunjungan...
salam perkenalan...
follow kamu

Lulu caldina berkata...

Lulu datang up trafik blog ni..lawa blog..*wink

hqfizulhqkim berkata...

singgah kat blog ni sat :) salam kenal :)