15 Mac 2013

First Try Edit Blog

Assalamualaikum,

Fuhh awal pulak hari ni Oshin hapdet blog kan. Alkisahnya pagi tadi ada kelas tapi nanti dalam entry lagi satu ok. Untuk sekarang ni Oshin saje nak kongsi cerita. Takde lah best mana. hihi. Tapi Oshin ada nak mintak pendapat dari kawan-kawan sekalian.

Memandangkan semalam Oshin mengubah layout dan header blog picisan ni, maka tak semena-mena kawan Oshin minta tolong editkan blog dia. Fuhh. Macam tak layak je nak tolong buatkan. Alkisah kan Oshin tak berapa nak kreatif kan. Tapi bila kawan minta tolong, Oshin cuba bantu sedaya mungkin. Permulaan mestilah bahagian header dia. Cuma Oshin download je dulu dari website ILOVEITBLOGDESIGNS dan terus update dalam blog untuk matchmaking kan dengan background.

Memandangkan semalam pakai netbook so paparan agak kurang menarik lah. Maka Oshin sambung buat petang ni. Gigih uols. Tak pernah sefokus ni bila ubah layout dan header. haha. Maka pilihan kawan Oshin untuk blog beliau adalah :-


Oshin ubahkan kepada :-

                                                                                       *

Part ni Oshin gunakan PowerPoint saja. Rasanya kawan lain lebih advanced bab header ni kan. Oshin cuma mencuba sesuatu yang Oshin jarang buat. Walau dulu belajar Sains Komputer, Oshin ni tak lah kreatif mana. aherherher. Kalau nak tengok full layout bolehlah singgah ke blog beliau okey.


So, Oshin nak mintak pendapat kawan-kawan tentang keseluruhan layout blog kawan Oshin ni. Kot ada apa-apa yang boleh diubah atau kurang sesuatu, please let me know. Thanks !

7 ulasan:

eZmALiZa berkata...

kalao kite lagi tak tahu. tu haa...header blog kite, dah bertahun tak tukar.. T__T

oshin kecik berkata...

hee biasalah bila da boring tengok header kosong, ginilah jadinya...kekadang tu perlukan perubahan :)

Emma berkata...

percubaan yang baik ;) meh emma tolong buatkan header ;)

Mas Zull berkata...

assalamualaikum oshin...percubaan yg baik teruskn hingga berjaya...:)

||Sis aLeaSaRa|| berkata...

wah cantiklah dh gi blog Nurin tu.nak tya font cantik tu dload kat mana ye?sbb dh bbrpa kali nmpk blogger guna cantik ^^


#akk pun tlg buatkan blog ofcemate a-z tp dia blm publish sbb nk siapkan byk2 n3 dulu ^^

oshin kecik berkata...

emma : siyes ke nak buatkan header. hiks

mama maszull : waalaikumsalam. masih dalam proses pembelajaran ni mama :)

sis aleasara : font yang kat header ke ? yang tu Oshin pakai word art kat Power Point je. hihi. siap edit copy paste kat Paint

♥ nanurinos ♥ berkata...

sayang oshin 150juta kali laaaa..tq taw