18 September 2011

English Education penting ok !



assalamualaikum...

ha ! korang kenal tak sapa Nelly Mo ? kenal eh. oshin tak kenal pon. haha. tapi sape yang tengok konsert Suara Kami malam tadi memang tau la sapa Nelly Mo tu kan.

oshin tak dapat nak tengok sangat. sebab keluar beli barang kat Econsave untuk esok. * arini la kan * umah oshin kan nak buat makan makan. hihi. nak join ?

so korang baca tak tweet kat atas tu ? sentap tak bila baca ? tapi oshin bukan nak buat onar atau kecoh kat sini. benda ni jadi kecoh bila oshin online kat twitter. memula tu pelik gak. apsal sume orang dok sebut nama si Nelly ni. bila tengok timeline depa ngan Nelly ni baru la faham.

rupanya ada yang sentap bila Nelly cakap macam tu. mungkin pada diorang dak Nelly ni da merendah-rendahkan tahap knowledge diorang kot. dan ada antara diorang reply tweet Nelly ni mengatakan di Malaysia kita hargai bahasa Inggeris. kiranya English Education ni melambangkan kepintaran dan kebijaksanaan seseorang la.

* kalau pandai speaking kira pintar abis la eh *

so ayat Nelly ni pon macam ..... ( x tau nak kata ) yang penting dia cakap macam ni....

WOW this is very interesting to me! I did not no that the english language was the meter on which intelligence is measured is some places? "

* malas nak print screen dan paste dalam paint. hehe *

so pandai pandai korang la nak pk dan buat macam mana kan. kalau ikutkan untuk sekarang ni English Education tu memang penting. boleh membantu kita satu hari nanti. jangan sampai x tau langsung. takut kita diperbodohkan nanti.

1 ulasan:

EimaruSi|ence™ berkata...

Saya tak pandai cakap English, tapi tak lama lagi saya akan jadi graduan BBA (Hons) Marketing lepasan Uitm yang fully English. Tak pandainye saya....!