22 Mei 2011

iluvblog blogwalking community

satu platform yang bagus untuk para blogger kat luar sana. kat sini kita tak yah pening-pening nak pegi BW kat blog sapa kan. mana yang wajib BW tu teruskan la. tapi yang ini platform untuk kita BW kat blog-blog lain. oleh itu cik oshin nak join SAHABAT BLOGGER


Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking ?
  • Pergi ke www.bw.iluvblog.com
  • Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
  • Click salah satu group
  • Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
  • LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )
  • Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
  • Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut
  • Gambar di bawah adalah contoh blog yang keluar di pop-up window tersebut

kalau berminat nak join and tak faham jugak kan. apa kata korang pergi kat sini.

saya tag sume follower saya :-)

2 ulasan:

fierapirot berkata...

thanks bagi tahu..=)

osHin berkata...

welcome dear :)